Mai multe categorii de bugetari nu şi-au primit salariile. Ce spune Ministerul de Finanţe?

Adrian Câciu
Adrian Câciu (Facebook / A.Caciu)

Ministerul Finanţelor a ţinut să dea asigurări că dispune de fondurile bugetare necesare pentru plata tuturor drepturilor salariale din sistemul bugetar, după ce vineri mai multe categorii de bugetari nu şi-au încasat salariile.

Mai exact, ministerul condus de pesedistul Câciu susţine că 60% din plăţi au fost făcute, în timp ce restul ar urma să fie încasate luni.

"Ministerul Finanţelor dă asigurări că dispune de fondurile bugetare necesare pentru plata tuturor drepturilor salariale din sistemul bugetar. Din motive obiective, în data de 13 mai 2022, s-au înregistrat disfuncţionalităţi ale sistemelor informatice partajate care asigură transferul sumelor în sistemul bancar, precum şi în sistemul de plăţi interbancare, înregistrându-se întârzieri parţiale la plata", a transmis sâmbătă Ministerul Finanţelor, potrivit Ziare.com.

Ministerul de Finanţe a mai precizat că 60% din obligaţiile de plată au fost realizate la timp, iar restul operaţiunilor de transfer se vor realiza luni şi că în toate cazurile este vorba despre termene de plată scadente în zilele de 14 şi 15 mai.

"Regretăm neajunsurile create şi le dăm asigurări tuturor celor afectaţi că depunem toate eforturile pentru ca astfel de disfuncţionalităţi tehnice să nu se mai repete", este mesajul reprezentanţilor Ministerului Finanţelor.