Mai mulţi tineri sportivi şi foşti sportivi au murit subit luna trecută

(photos.com)

Fosta vedetă a echipei Alabama Broncos, Ahmaad Galloway, a murit subit în această săptămână la vârsta de 42 de ani. Galloway era profesor de engleză la clasa a opta la Compton-Drew Middle School din St. Louis, Missouri. Când Galloway nu s-a prezentat la serviciu, şcoala a contactat autorităţile. În urma unei verificări, poliţia l-a găsit pe fostul star de fotbal mort în apartamentul său. Cauza decesului nu a fost încă făcută publică, relatează publicaţia GulfInsider.

Potrivit sursei citate, directoarea şcolii gimnaziale Compton-Drew, Susan Reid, a declarat că şi-a dat seama imediat că ceva nu era în regulă.

"Ahmaad era întotdeauna punctual, foarte responsabil, aşa că am ştiut că ceva ar putea fi în neregulă. Nu a fost nimic deranjat în apartamentul lui Ahmaad, aşa că ne gândim că ar fi putut fi vorba de o problemă medicală", a declarat Reid pentru WVTM 13.

Decesul lui Galloway este doar unul dintre numeroasele decese subite înregistrate în ultimul an în rândul sportivilor şi în special al foştilor sportivi, care erau de vârste relativ tinere. Cauza constatată în majoritatea deceselor a fost insuficienţa cardiacă şi insuficienţa circulatorie.

Jordan Brister, în vârstă de 18 ani, a murit duminică, 8 ianuarie, după ce a suferit un stop cardiac pe 3 ianuarie în timpul cursurilor la Amplus Academy din Las Vegas, potrivit unei declaraţii a şcolii, transmisă de filiala KSNV a NBC. El a fost găsit fără reacţie în baia şcolii după ce a participat la ora de sport, a declarat familia acestuia pentru KSNV.

Potrivit rapoartelor locale din comitatul Campbell, Max Sorenson, în vârstă de 17 ani, a murit în urma unei "reacţii de natură medicală" la domiciliul său luni, 26 decembrie. Medicul legist al comitatului Campbell, Paul Wallem, a declarat că, în urma incidentului medical petrecut la domiciliul său, baschetbalistul de liceu a fost transportat de urgenţă la Campbell County Memorial Hospital din Gillette, Wyoming.

Cu toate acestea, în ciuda eforturilor depuse de medici, tânărul sportiv a fost declarat mort.

Luptătoarea de arte marţiale mixte (MMA) Victoria "The Prodigy" Lee a murit în mod tragic săptămâna trecută, la doar 18 ani, din cauza unei afecţiuni medicale care nu a fost încă dezvăluită publicului.

O fată de 16 ani din Las Vegas a murit după ce "a avut o problemă medicală în timpul unui eveniment sportiv, potrivit unui mesaj trimis familiilor", a relatat KSNV, filiala NBC din Las Vegas.

Eleva a fost identificată ca fiind Ashari Hughes, în vârstă de 16 ani. Incidentul medical a avut loc pe 5 ianuarie în timpul unui meci de flag football (fotbal cu steguleţe), potrivit The Las Vegas Review-Journal. Publicaţia a mai relatat că Hughes s-a prăbuşit în timpul meciului de acasă al echipei sale împotriva Valley High School. Ea a fost dusă la spital şi a murit mai târziu în acea noapte.

Lista poate continua la nesfârşit.

Numărul deceselor a crescut dramatic în SUA (numărul deceselor fiind peste media anuală). Numărul crescând al deceselor din ultimii doi ani care au implicat persoane sub 65 de ani nu a fost cauzat de infecţia Covid. Cel puţin 32.000 de decese în exces în 2021 au fost atribuite direct insuficienţei cardiace şi eşecurilor legate de circulaţie - tuburărilor circulatorii.

Decesele legate de circulaţia sanguină au fost un factor major care a contribuit la decesele în exces în rândul persoanelor cu vârste cuprinse între 18 şi 44 de ani.

Marea Britanie a publicat informaţii care indică o creştere similară a numărului crescând al deceselor anul trecut - cel mai mare din ultimii 50 de ani, de fapt. Oficialii britanici neagă, bineînţeles, orice legătură cu efectele secundare ale vaccinului (o preocupare adesea citată de public) dar, în schimb, susţin că insuficienţa cardiacă ar putea fi un efect secundar al infecţiei cu COVID.

Totuşi, mai multe rapoarte şi studii susţin că virusul covidului nu cauzează afectarea semnificativă a inimii şi nu contribuie la insuficienţa cardiacă, în ciuda zvonurilor răspândite în cadrul mass-mediei principale.

De exemplu, în martie 2021, un grup de cardiologi din domeniul sportului au raportat despre aproape 800 de atleţi profesionişti care au fost testaţi pozitiv la Covid-19. Mai puţin de 1% dintre aceşti sportivi au avut rezultate anormale la scanările prin rezonanţă magnetică cardiacă sau la ecocardiografia de efort. Niciunul dintre aceşti sportivi nu a avut probleme cardiovasculare atunci când au revenit la joc.

Aceasta înseamnă că există o altă cauză în afară de covid care ar putea să fi început în 2021. Studiile arată într-adevăr o legătură directă între vaccinarea cu covid şi miocardită.

Acest lucru ar ajuta la explicarea saltului crescător al deceselor non-Covid legate de insuficienţa cardiacă începând cu 2021, dar, deoarece majoritatea studiilor care investighează efectele secundare ale vaccinării nu folosesc persoanele nevaccinate ca grup de control, nu există date concrete privind reacţii negative la persoanele vaccinate faţă de cele nevaccinate.

Cu siguranţă vor exista decese în rândul persoanelor mai tinere din nenumărate motive care sunt naturale, iar decesul lui Ahmaad Galloway şi al altora pot fi din cauza unui număr de alţi factori, deoarece multe rapoarte medicale rămân nepublicate. Acestea fiind spuse, este important să observăm tendinţa continuă şi extrem de suspectă de afectare a inimii la persoane cu mult sub vârsta obişnuită şi să o urmărim cu atenţie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Opinii