MAI vrea reorganizarea Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”. Propune eliminarea studiilor doctorale

(Facebook)

Ministerul Afacerilor Interne a supus dezbaterii publice un proiect care prevede reorganizarea Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”. Proiectul propune eliminarea studiilor doctorale din cadrul instituţiei, desfiinţarea Facultăţii de Arhivistică şi înfiinţarea Facultăţii de Poliţie, relatează News.ro.

Proiectul va sta în dezbatere publică în următoarele 10 zile calendaristice.

Potrivit, Notei de fundamentare, proiectul MAI propune, printre altele, reorganizarea studiilor de licenţă la nivelul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”, exclusiv în cadrul a două facultăţi în vederea formării iniţiale a ofiţerilor pentru structurile MAI şi pentru ceilalţi beneficiari din cadrul sistemului naţional de apărare, ordine publică şi securitate naţională, respectiv Facultatea de Poliţie (domeniul de licenţă “Drept”, specializarea “Drept” şi domeniul de licenţă “Ştiinţe militare, informaţii şi ordine publică”, specializarea “Ordine şi siguranţă publică”) şi Facultatea de Pompieri (domeniul de licenţă “Ingineria instalaţiilor”, specializarea “Instalaţii pentru construcţii-pompieri”).

În ceea ce priveşte Facultatea de Poliţie, noua instituţie se înfiinţează prin reorganizarea Facultăţii de Poliţie, Facultăţii de Jandarmi, Facultăţii de Poliţie de Frontieră şi a Facultăţii de Ştiinţe Juridice şi Administrative din cadrul Academiei, şi preluarea de la acestea a atribuţiilor formative, a elementelor de structură şi a personalului didactic.

De asemenea, Facultatea de Arhivistică va fi desfiinţată, aceasta urmând să îşi desfăşoare activitatea, în lichidare, până la absolvirea programelor de studii universitare de licenţă de către toţi studenţii înmatriculaţi, personalul urmând a fi preluat în cadrul noilor structuri.

Un alt element al proiectului MAI se referă la eliminarea referirilor la studiile universitare de doctorat organizate la nivelul Academiei de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza”. Programele de studii doctorale organizate de către Şcolile doctorale din cadrul Academiei de Poliţie aflate în desfăşurare se continuă, până la finalizare, conform programelor individuale de cercetare ştiinţifică.

Articolul integral aici.