Maia Sandu, audiată la CNA: Sperăm că vor fi consecinţe pentru anumiţi funcţionari de la ANRE

Maia Sandu, liderul PAS, după şedinţa CNA
Maia Sandu, liderul PAS, după şedinţa CNA (Captură Foto / privesc.eu)

După ce, acum două săptămâni, a depus un denunţ la Procuratura Anticorupţie prin care a cerut tragerea la răspundere penală a persoanelor cu funcţii de răspundere din cadrul Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică (ANRE) pe faptul neajustării tarifelor pentru gazele naturale în perioada anilor 2016-2018, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Maia Sandu a fost citată azi la Centrul Naţional Anticorupţie (CNA) în calitate de martor.

Potrivit liderului PAS, a fost o şedinţă în cadrul căreia a fost confirmată depunerea denunţului şi solicitarea de sancţionare a conducerii Agenţiei Naţionale de Reglementare în Energetică, pentru faptul că nu au luat decizii şi nu au întreprins acţiuni atunci când era clar că preţul de achiziţie a gazelor naturale s-a redus substanţial iar tariful pentru consumatorii din Republica Moldova a rămas înalt.

”Această lipsă de acţiune din partea conducerii ANRE a provocat daune în proporţii deosebit de mari, de peste 1,5 miliarde lei, consumatorilor din Republica Moldova şi credem că această inacţiune trebuie să fie sancţionată. Am făcut referire la calculele care au fost prezentate în spaţiul public de un grup de experţi şi am înţeles că şi aceştia vor fi intervievaţi mai târziu pentru a oferi mai multe detalii”, a declarat Maia Sandu, după şedinţa de la CNA.

Totodată, liderul PAS a menţionat că este gata să conlucreze cu CNA pentru a clarifica lucrurile până la sfârşit, specificând că subiectul va fi în continuare menţinut pe agenda publică, în contextul în care se doreşte ca cetăţenii să cunoască despre această problemă.

”Sperăm că CNA o să-şi facă treaba bine şi vor fi consecinţe pentru anumiţi funcţionari de la ANRE. Dacă acest lucru nu se va întâmpla, evident că vom pune presiune publică în continuare pentru că lucrurile să se întâmple corect”, a conchis Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe