Maia Sandu, către cetăţenii RM: Vom trece peste criza energetică şi sanitară fiind uniţi, solidari, ferindu-ne de minciună, falsuri şi capcanele grupărilor corupte

Trebuie să se facă totul pentru ca R. Moldova să rămână parte a lumii libere, afirmă Maia Sandu.
Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova
Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova (facebook.com/PAS)

Preşedintele Maia Sandu i-a îndemnat joi, 20 ianuarie, pe toţi cetăţenii Republicii Moldova să fie solidari pentru a trece cu bine de crizele sanitară şi energetică, să manifeste grijă faţă de cei nevoiaşi, faţă de copii şi oamenii în vârstă, să aibă grijă unii faţă de alţii. Să nu se lase manipulaţi, divizaţi şi amăgiţi de populiştii sau de corupţii care plâng după putere.

Şefa statului a subliniat în adresarea sa video că în pofida crizelor, „putem şi trebuie să reuşim să ne construim ţara aşa cum o merităm şi aşa cum ne-o dorim” - cu locuri de muncă, legi clare şi drepte, respectate de toţi, cu oportunităţi pentru ca tinerii să se poată realiza pe deplin acasă, cu economie puternică ce va asigura venituri suficiente oamenilor şi va susţine un stat ce are grijă de cetăţenii săi.

„Şi, foarte important, trebuie să facem totul pentru a rămâne parte a lumii libere. În orice împrejurare, oricât de dificilă, trebuie să nu uităm cât de importantă este libertatea, cât de important este respectul pentru demnitatea noastră umană”, a adăugat preşedinta, menţionând că R. Moldova nu poate renunţa la actualul import de energie şi nici nu poate, peste noapte, construi alternative de producere a energiei.

În aceste condiţii, Executivul vine cu ajutor pentru cetăţeni, achitând compensaţii pentru tarifele mai înalte, a ţinut să sublinieze preşedinta, notând că, totuşi, Guvernul nu poate plăti tot costul majorărilor, pentru că atunci nu ar mai rămâne bani pentru alte necesităţi ale ţării.

Totodată, Maia Sandu a dat asigurări că autorităţile moldovene o să muncească în continuare onest, cu dăruire, oricât de grele sunt condiţiile. Dar se va reuşi mai repede şi mai uşor fiind uniţi, solidari, ferindu-ne de minciună, falsuri şi de capcanele întinse de grupările corupte.

„Să ne folosim deci înţelepciunea, energia şi capacitatea de adaptare pentru a trece cu bine peste aceste crize şi pentru a avansa în demersul nostru comun - bunăstare pentru toţi oamenii cinstiţi ai ţării noastre!”, a conchis preşedinta Maia Sandu.

În legătură cu faptul că preţurile la gaze au crescut de peste zece ori în doar câteva luni, Parlamentul de la Chişinău a instituit joi, 20 ianuarie, stare de urgenţă în domeniul energetic pe întreg teritoriul Republicii Moldova, pe o perioadă de 60 de zile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe