Maia Sandu, despre reţinerea lui Stoianoglo: Oricine a comis ilegalităţi să plătească

Maia Sandu - preşedintele R. Moldova
Maia Sandu - preşedintele R. Moldova (presedinte.md)

Aşteptările cetăţenilor Republicii Moldova sunt legitime: un trai mai bun într-o ţară eliberată din strânsoarea clanurilor corupte. Oamenii cer dreptate. Instituţiile statului responsabile de lupta anticorupţie trebuie să ţină cont de aceste aşteptări şi să acţioneze mereu în conformitate cu legea, a declarat preşedintele Maia Sandu în contextul reţinerii şi suspendării din funcţie a Procurorului General Alexandr Stoianoglo.

"Decizia de ieri de analiză a sesizării care-l vizează pe Procurorul General aparţine Consiliului Superior al Procurorilor, iar decizia de reţinere a acestuia aparţine procurorului desemnat de CSP", scrie şefa statului pe pagina sa de socializare, precizând că în calitate de preşedinte al ţării îşi doreşte ceea ce îşi doresc cetăţenii: să fie respectată cu stricteţe legea, să nu fie comise abuzuri, iar oricine a comis ilegalităţi să plătească, conform legilor în vigoare.

Alexandr Stoianoglo a fost escortat marţi din sediul Procuraturii Generale de către mascaţii de la Serviciul de Informaţii şi Securitate, după ce biroul său a fost percheziţionat peste trei ore. Ofiţerii SIS şi procurorul pe caz numit de CSP, Victor Furtună au continuat miercuri ancheta la Procuratura Generală.

Între timp, CSP l-a desemnat pe Dumitru Robu drept candidat la funcţia de şef interimar al Procuraturii Generale. Candidatura acestuia urmează a fi propusă spre numire preşedintelui Maia Sandu.