Maia Sandu, despre solicitările transportatorilor: Majorarea tarifelor nu se face aşa cum cred unii reprezentanţi ai acestei industrii

Maia Sandu
Maia Sandu (gov.md)

În contextul protestului anunţat pentru miercuri, 9 octombrie, de către firmele de transport de pasageri din Republica Moldova privind majorarea tarifelor la serviciile rutiere naţionale, Ministerul Economiei şi Infrastructurii (MEI) a venit cu câteva condiţionalităţi, punctând că pasagerilor trebuie să li se asigure condiţii civilizate de călătorie, microbuze şi autobuze destinate exclusiv transportului de pasageri.

„Doar după îndeplinirea acestor condiţionalităţi, putem vorbi despre solicitarea transportatorilor de ajustare a tarifelor”, se mai arată în solicitarea MEI.

Mai mult decât atât, Guvernul a punctat că la acest moment se lucrează asupra unui proiect de lege de modificare a Codului Transporturilor Rutiere, care a fost prezentat Consiliului consultativ pe domeniul transporturilor rutiere, din care fac parte toate Asociaţiile patronale de profil.

Din partea transportatorilor s-a solicitat să se expună cu propuneri consolidate de modificare a codului dat, care să soluţioneze problema fluxului de călători şi optimizarea programului de transport rutier, proiectul urmând a fi supus consultărilor publice, astfel permiţând tuturor să se expună asupra calităţii şi modalităţii de deservire a serviciilor rutiere din ţară noastră, a adăugat MEI.

„Am şi eu o întrebare la transportatori, mă mir de ce până astăzi nu i-am văzut să protesteze atunci când regimul oligarhic le interzicea să lucreze în anumite zile atunci când la Chişinău se întâmplau proteste, nu i-am văzut atunci să ceară prin proteste creşterea tarifelor. Iată acum după ce oamenii mai puţin avuţi, cu venituri mai mici, au reuşit să contribuie la debarcarea acestui regim oligarhic, vin transportatorii cu aceste cerinţe.

Noi suntem o ţară săracă, oamenii au venituri foarte mici şi aprobarea majorării tarifelor nu se face aşa cum cred unii reprezentanţi ai acestei industrii. Ministerul Economiei a formulat nişte condiţii pentru transportatori, să satisfacă aceste condiţii pentru moment”, a declarat în acest context prim-ministrul Republicii Moldova, Maia Sandu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe