Maia Sandu: Guvernarea „ipocrită” îşi bate joc de veterani şi pune la cale trădarea cauzei pentru care au murit oamenii la Nistru

După 28 de ani, regimul de la Tiraspol continuă încălcarea drepturilor omului iar guvernarea coruptă şi iresponsabilă a transformat evenimentul de comemorare în unul de propagandă, constată liderul PAS.
Maia Sandu, depunere de flori, 2 martie 2020
Maia Sandu, depunere de flori, 2 martie 2020 (facebook.com/Maia Sandu)

Cu ocazia împlinirii a 28 de ani de la evenimentele tragice de pe Nistru, preşedintele Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu, constată că după trei decenii, armata rusă este în continuare pe teritoriul Republicii Moldova, iar ceea ce se numeşte ”conflict transnistrean” a devenit un business murdar, cu implicarea politicienilor corupţi de pe ambele maluri ale Nistrului.

În opinia fostului premier, majoritatea guvernelor care s-au perindat la Chişinău au urmărit interese obscure şi nu şi-au dorit soluţionarea acestei probleme. „Regimul autoritar şi xenofob de la Tiraspol încalcă în continuare cu brutalitate drepturile fundamentale ale omului. Iar guvernarea actuală îşi bate joc de veterani şi pune la cale trădarea cauzei pentru care oamenii au murit la Nistru.”

„Şi astăzi, după 28 de ani, combatanţii protestează împotriva guvernanţilor corupţi şi iresponsabili, în timp ce guvernarea ipocrită a transformat evenimentul de comemorare în unul de propagandă.

Nu vom permite scenarii de federalizare şi vom alunga trădătorii şi hoţii de la putere. Au trecut aproape trei decenii, dar cauza pentru care ei au luptat şi au murit rămâne nerealizată”, a scris liderul PAS pe pagina sa de Facebook menţionând că este de datoria tuturor să-şi amintească de cei care şi-au sacrificat viaţa, luptând pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Republicii Moldova.

În concluzie, Maia Sandu a ţinut să sublinieze că sacrificiul celor căzuţi în luptele pentru integritatea teritorială şi suveranitatea Republicii Moldova poate fi onorat doar prin crearea unui stat cu adevărat suveran, unitar şi indivizibil, unui stat de drept, cu instituţii puternice şi economie capabilă să asigure prosperitatea cetăţenilor săi. „Memorie veşnică celor căzuţi pentru independenţa Republicii Moldova.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe