Maia Sandu i-a dorit recuperare cât mai rapidă lui Alexei Navalnîi

Liderul opoziţiei ruse Alexei Navalnîi
Liderul opoziţiei ruse Alexei Navalnîi (Getty Images)

Preşedinta PAS Maia Sandu i-a dorit lui Alexei Navalnîi sănătate, recuperare cât mai rapidă şi continuarea luptei pentru dreptate socială, având în vedere că acesta a fost internat la terapie intensivă într-un spital din Omsk după o presupusă otrăvire, „care s-a întâmplat în circumstanţe extrem de suspecte”.

Politiciana menţionează că în prezent este nevoie de mult curaj şi multă perseverenţă ca să mergi împotriva curentului, să lupţi cu corupţia, să aperi drepturile şi libertăţile omului.

„Adesea, în multe ţări, o astfel de poziţie civică, deschisă, onestă şi curajoasă este însoţită de pericole, inclusiv pentru viaţa persoanei care se dedică acestei lupte”, a adăugat liderul PAS, notând că oamenii care nu se vând şi nu renunţă la principiile lor inspiră un profund respect.

„În ciuda tuturor intimidărilor şi ameninţărilor pentru viaţa sa, Alexei Navalnîi care acum se află în comă nu a cedat şi a continuat lupta împotriva corupţiei şi pentru mai multă dreptate în societate”, a conchis Maia Sandu.