Maia Sandu: Igor Dodon renunţă la dubla indexare a pensiilor şi nu face nimic pentru a opri furtul banilor publici

Pensionară munceşte la piaţă
Pensionară munceşte la piaţă (facebook.com/valentina ursu)

Preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS) Maia Sandu consideră că „lista promisiunilor deşarte ale actualei guvernări creşte vertiginos”, menţionând că după ce s-a lăudat timp de un an cu iniţiativa despre dubla indexare a pensiilor, Igor Dodon renunţă la aceasta.

„De ce? Pentru că e uşor să faci promisiuni când nu trebuie să asiguri bani pentru ele. Şi pentru că o guvernare ca aceasta, care nu face nimic pentru a opri furtul banilor publici, nu va avea niciodată bani pentru oameni”, scrie liderul PAS pe pagina sa de Facebook.

În acest context, fostul ministru al Finanţelor Natalia Gavriliţa a ţinut să sublinieze că actuala guvernare ar trişa atunci când vorbeşte despre indexarea pensiilor de două ori pe an. Din proiectul de creştere a pensiilor mici prin dubla indexare, Dodon a ajuns la înjumătăţirea indexării.

Aceasta precizează că potrivit proiectului votat la sfârşitul anului trecut, în condiţiile unei inflaţii de 6%, indexarea pentru cei cu pensii mici ar fi fost de 12%. Conform amendamentelor propuse de Guvernul Chicu în prezent pentru votare în Parlament, „propunerea lui Dodon înseamnă indexarea la 1 octombrie cu 3% şi la 1 aprilie cu alte 3%. Ce urmează domnule Dodon, dublarea salariilor prin împărţirea lor la doi?”.