Maia Sandu: Legea privind plafonarea preţurilor la produsele petroliere - una slabă şi cu prevederi confuze

Scumpirile nejustificate şi îmbogăţirea ilegală a jucătorilor de pe piaţa petrolieră de pe spatele celor mulţi nu mai sunt tolerate, afirmă Maia Sandu.
Maia Sandu, preşedintele R. Moldova
Maia Sandu, preşedintele R. Moldova (presedinte.md)

Legea cu privire la plafonarea preţurilor la produsele petroliere a fost promulgată miercuri, de către preşedintele Republicii Moldova, Maia Sandu, chiar dacă este „una slabă şi conţine prevederi confuze, probabil introduse acolo intenţionat de anumiţi deputaţi”.

Cu toate acestea şefa statului susţine că a decis că e mai bine să o semneze aşa cum este şi să se vină cu redactări imediat după alegeri. „Următorul Parlament va trebui să îmbunătăţească această lege şi, împreună cu Guvernul, să facă ordine în domeniu.”

Preşedintele a menţionat că va recomanda deputaţilor să modifice prevederile care se referă la modul de plafonare a preţurilor la gaz lichefiat, să racordeze legea la standardele de calitate, să corecteze formula utilizată în lege, în care se face confuzie între volum şi masă.

„Promulgarea legii este un semnal dat jucătorilor de pe piaţă, instituţiilor menţionate şi politicienilor care apără interesele unor grupuri că scumpirile nejustificate şi îmbogăţirea ilegală a unor persoane pe spatele celor mulţi nu mai sunt tolerate. Vom face ordine în instituţiile statului şi vom asigura respectarea regulilor de către toţi”, a afirmat Maia Sandu.

Preşedinţia de la Chişinău informează că în urma şedinţei Consiliului Suprem de Securitate din 26 februarie 2021, şefa statului a recomandat Parlamentului modificarea cadrului legal pentru plafonarea preţurilor. Necesitatea de a plafona preţurile la produsele petroliere prin lege a venit drept urmare a înţelegerilor de cartel pe piaţa petrolieră şi inacţiunilor Consiliului Concurenţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe