Maia Sandu nominalizată „Femeia anului 2022” de cititorii Financial Times

Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova
Maia Sandu, preşedinta Republicii Moldova (presedinte.md)

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, a fost nominalizată de cititorii Financial Times la titulatura de „Femeia anului 2022”, scrie deputatul Partidului Acţiune şi Solidaritate Radu Marian pe contul său de Telegram.

Maia Sandu, în Financial Times
Maia Sandu, în Financial Times (Telegram / Radu Marian)

„Există foarte puţini politicieni din lume care se confruntă cu provocări atât de mari precum Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova, şi ţara sa micuţă: influx major de refugiaţi, lupta cu oligarhi corupţi legaţi de Rusia, o criză energetică majoră care aruncă în întuneric ţara de fiecare dată când Rusia bombardează Ucraina, forţând-o să facă eforturi supraumane pentru a găsi livrări alternative de energie şi a se apăra de ameninţări de securitate, printre altele”, se arată în mesajul de descriere a Maiei Sandu din Financial Times.

Amintim că în seara zilei de 6 decembrie, Maia Sandu a primit la Washington, Premiul pentru Democraţie Madeleine K. Albright 2022, oferit de Institutul Democrat Naţional (NDI) din SUA. Lidera de la Chişinău a mulţumit pentru apreciere şi a menţionat că acceptă acest premiu în numele tuturor cetăţenilor Republicii Moldova care luptă pentru democraţie şi libertate.

Maia Sandu este o economistă şi politiciană pro-europeană din Republica Moldova, care deţine funcţia de preşedinte al Republicii Moldova începând cu 24 decembrie 2020, după ce a câştigat alegerile prezidenţiale din acelaşi an.

A exercitat funcţiile de prim-ministru al Republicii Moldova în perioada iunie-noiembrie 2019 (Guvernul Maia Sandu) şi de ministru al educaţiei şi cercetării în intervalul iulie 2012 - iulie 2015. De asemenea, Maia Sandu a fost membră a parlamentului între 2014-2015 şi în 2019, fiind în prezent, prima femeie aleasă preşedinte a Republicii Moldova.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe