Maia Sandu: Preşedinţia nu are atribuţii în rezolvarea cazului lui George Simion. Unica soluţie este procedura de judecată

George Simion
George Simion (Epoch Times România)

Preşedinţia Republicii Moldova regretă situaţia neplăcută, creată la hotarul moldo-român ca urmare a interdicţiei de intrare în Moldova, impuse în 2018 domnului George-Nicolae Simion, în prezent deputat în Parlamentul României, a declarat şefa statului, Maia Sandu, potrivit unui comunicat al instituţiei.

Preşedinţia nu are atribuţii în soluţionarea acestui caz, însă a contactat Biroul Migraţie şi Azil (BMA) pentru a clarifica situaţia. Din informaţiile prezentate, singura soluţie legală de anularea deciziei BMA este procedura de judecată.

Ultima solicitare cu privire la suspendarea deciziei BMA din 1 octombrie 2018 a fost înaintată de avocatul domnului Simion pe 17 februarie 2021, aceasta fiind respinsă. Următoarea şedinţă este preconizată pentru 7 aprilie 2021 la CSJ.

Menţionăm că liderul formaţiunii AUR, George Simion, deputat în Parlamentul României, se află de duminică în vama Leuşeni, pe unde a încercat să ajungă în Republica Moldova pentru a participa luni, 15 martie, la ceremonia de înmormântare a scriitorului Nicolae Dabija.

Acesta a făcut apel către Preşedinţia şi Parlamentul Moldovei să i se permită accesul peste Prut, insistând că va continua să rămână la graniţă până când va veni un oficial moldovean de la Chişinău care să-i permită accesul în ţară.