Maia Sandu: Profesorii sunt garanţii progresului societăţii

Guvernarea RM este obligată să reîntoarcă respectul pentru profesori, deoarece ţara se confruntă cu un deficit mare de cadre didactice. Aproape jumătate din profesori sunt trecuţi de vârsta de pensionare, afirmă liderul PAS.
Protestul profesorilor din Moldova susţinuţi de către sindicatele din Educaţie 05.04.2017
Protestul profesorilor din Moldova susţinuţi de către sindicatele din Educaţie 05.04.2017 (facebook.com)

Cu ocazia Zilei Profesorului preşedinta Partidului Acţiune şi Solidaritate (PAS), Maia Sandu a menţionat că dascălii au cea mai importantă meserie din lume. De a creşte generaţiile de care depinde viitorul unei ţări, dar şi al întregii planete. Cu toate acestea, în Republica Moldova recompensa pentru această responsabilitate este insuficientă.

Liderul PAS notează că în prezent puţini tineri se avântă să devină profesori, de aceea R. Moldova se confruntă cu un deficit mare de cadre didactice, iar aproape jumătate din profesori sunt trecuţi de vârsta de pensionare.

„Avem nevoie ACUM, mai mult decât oricând, de soluţii imediate pentru cadrele didactice. O guvernare responsabilă este obligată să reîntoarcă respectul şi prestigiul pentru această profesie, să plătească bine profesorii, pentru că altfel vom rămâne fără ei, dar şi fără copii educaţi”, a adăugat Maia Sandu precizând că guvernele vin şi pleacă, însă profesorii sunt garanţii progresului societăţii.

În concluzie, preşedinta PAS a ţinut să îndemne profesorii să lupte şi să ceară respect şi o viaţă mai bună. „La mulţi ani, dragi profesori! Anii să fie nu doar mulţi, ci şi plini de recunoştinţă, respect şi, desigur, remunerare după merit. Noi vă suntem alături.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe