Maia Sandu s-a întâlnit cu ambasadorul chinez. Opinie: Mai bine să se ţină distanţa faţă de state şi politici ca a Chinei

Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul chinez la Chişinău, Zhang Yinghong
Maia Sandu s-a întâlnit cu Ambasadorul chinez la Chişinău, Zhang Yinghong (facebook.com/PAS)

Preşedintele ales Maia Sandu a avut luni, 23 noiembrie, o discuţie cu Ambasadorul chinez la Chişinău, Zhang Yinghong, căruia i-a adresat mulţumiri pentru scrisoarea de felicitare transmisă de preşedintele Chinei, Xi Jinping, cu ocazia victoriei în alegerile prezidenţiale.

Potrivit unui mesaj pe pagina de socializare a PAS, Maia Sandu a menţionat că piaţa chineză ar avea un potenţial mare pentru exporturile din Republica Moldova, de aceea au stabilit colaborarea în fortificarea relaţiilor economice, mai ales în contextul susţinerii producătorilor moldoveni.

Deşi mulţi internauţi au susţinut că „Dodon în 4 ani nu s-a întâlnit cu atâţi ambasadori şi diplomaţi cât Maia Sandu într-o săptămână”, alţii au scris despre situaţia gravă a drepturilor omului în China şi au ţinut să o atenţioneze pe noua preşedintă aleasă de faptul că prietenia Partidului Comunist Chinez ar putea să nu fie onestă şi chiar periculoasă.

„Să nu uităm că datorită politicii lor astăzi avem situaţia cu virusul dat. Dacă ei erau cinstiţi şi respectau pe cei din jurul lumii astăzi nu aveam atâtea persoane decedate în întreaga lume.

Până la urmă e aceeaşi politică ca şi a ruşilor. Mai bine de ţinut distanţa faţă de state şi politici ca a Chinei. Bine cu ei dar mult mai bine fără ei”, a precizat internautul Valentin Cuşnir.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe