Maia Sandu şi-a prezentat priorităţile pentru perioada următoare: Doar prin responsabilitate şi bunătate vom reuşi

Maia Sandu
Maia Sandu (Captură Foto)

Preşedintele ales Maia Sandu a anunţat miercuri, 25 noiembrie, priorităţile pentru perioada imediat următoare, printre care se numără scoaterea Republicii Moldova din izolare internaţională; bugetul pentru anul 2021 – buget pentru oameni; acţiuni ferme pentru combaterea corupţiei.

„În aceste zile ne confruntăm cu foarte multe probleme. Situaţia este proastă în cam toate domeniile. Ne aflăm într-o criză sanitară şi economică foarte mare, ţara a fost izolată pe plan internaţional din cauza iresponsabilităţii autorităţilor. Oamenii au fost privaţi de ajutoare, iar fărădelegile continuă fără nicio oprelişte. Nu vom putea rezolva toate problemele într-o zi, printr-o minune. Dar putem şi trebuie să întreprindem acţiuni zi de zi, pas cu pas, aşa încât oamenii să simtă schimbări spre bine cât mai curând”, a declarat Maia Sandu în cadrul unui briefing de presă.

Totodată, aceasta a ţinut să specifice că priorităţile sale, în calitate de preşedinte al Republicii Moldova, în perioada imediat următoare vor fi:

  • să ducem o politică externă pozitivă şi benefică, aşa încât să scoatem Moldova din izolare internaţională;
  • să ne asigurăm că bugetul pentru anul 2021 presupune suficiente resurse pentru sistemul medical, pentru economie şi pentru oamenii care s-au pomenit într-o situaţie foarte grea din cauza acestei crize;
  • să pregătim şi să întreprindem acţiuni ferme pentru combaterea corupţiei.

În contextul pandemiei de coronavirus, Maia Sandu a făcut un apel către toţi cetăţenii Republicii Moldova să fie responsabili şi mai buni unii cu alţii pentru că doar aşa va fi posibil de depăşit această perioadă dificilă.

„În primul rând, sper că sunteţi sănătoşi. Este cel mai important lucru acum şi vă rog, dragi cetăţeni, să aveţi grijă de dvs. şi de familiile dvs. Ştiu că am obosit cu toţii, ştiu că situaţia creată de pandemie devine tot mai apăsătoare şi mai dificilă, dar pericolul cel mare încă nu a trecut. Este foarte important să fim atenţi în continuare, să ne protejăm şi să fim solidari cu cei mai vulnerabili decât noi. De responsabilitatea şi solidaritatea noastră depinde sănătatea şi chiar viaţa noastră şi a celor din jur.

Vă rog foarte mult să purtaţi mască, inclusiv de dragul oamenilor în vârstă, de dragul oamenilor cu probleme de sănătate. Vă rog foarte mult să amânaţi petrecerile şi alte evenimente pentru mai târziu. Vă rog foarte mult să ne solidarizăm şi să fim mai buni unii cu alţii pentru că doar aşa putem să depăşim această perioadă dificilă. Doar prin responsabilitate şi bunătate vom ieşi cu bine din perioada grea prin care trecem”, a punctat preşedintele ales.