Maia Sandu: Ziua alegerilor parlamentare anticipate - sfârşitul domniei hoţilor asupra Moldovei

Oamenii trebuie să simtă cât mai curând beneficiile unui Parlament curat şi ale unei guvernări care chiar se preocupă de problemele populaţiei, a afirmat Maia Sandu.
Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova
Maia Sandu, preşedintele Republicii Moldova (presedinte.md)

Democraţia din Republica Moldova este încă tânără, cu multe probleme, dar exemplul celor care, în ţară sau în diasporă, au trecut peste toate obstacolele pentru a merge la vot este un motiv de a avea încredere că vom reuşi să construim o ţară liberă şi un stat care se îngrijeşte de cetăţenii săi, a declarat preşedintele Maia Sandu după închiderea secţiilor de votare, mulţumind astfel celor care au mers duminică la vot şi „au pus umărul la întărirea democraţiei în Moldova”.

În opinia şefei statului expusă pe pagina sa de socializare, la alegerile parlamentare s-a confirmat încă o dată că unele instituţii ale statului sunt departe de a răspunde aşteptărilor cetăţenilor.

„Unele instituţii care s-au ocupat de organizarea alegerilor sunt întoarse cu cheia politică, ignoră legile şi pun în pericol organizarea unor alegeri libere şi corecte. Dacă vrem să devenim o democraţie puternică, astfel de lucruri nu trebuie să se mai repete. Avem nevoie de instituţii puternice, care să respecte şi să asigure alegerea liberă a oamenilor”, a adăugat aceasta.

Preşedinta Sandu şi-a expus speranţa ca 11 iulie să fie finalul unei ere grele pentru Moldova şi sfârşitul domniei hoţilor asupra Moldovei. „Provocările sunt mari, iar oamenii au nevoie de rezultate. Oamenii trebuie să simtă cât mai curând beneficiile unui Parlament curat şi ale unei guvernări care chiar se preocupă de problemele populaţiei.”

Maia Sandu a ţinut să noteze că energia de la vot trebuie folosită pentru a schimba Moldova şi pentru a o transforma într-o ţară din care nu doar că nu se mai pleacă, dar în care se şi revine.

„Ca preşedinte, vreau să lucrez alături de un guvern integru şi competent pentru a uni societatea şi a pune interesul cetăţenilor în centrul eforturilor de guvernare. Pentru că merită!”, a conchis şefa statului.

Partidul Acţiune şi Solidaritate a câştigat duminică, 11 iulie, alegerile parlamentare anticipate. Potrivit datelor preliminare CEC, formaţiunea a acumulat 49,19% urmând să deţină majoritatea în legislativul moldovean.

Pe locul doi se situează Blocul electoral al comuniştilor şi socialiştilor cu 29,79%. În viitorul legislativ moldovean ar putea accede şi partidul lui Ilan Şor cu 6, 27%.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe