Maioneza: Un miracol pentru ţestoasele afectate de deversarea gudronului în Israel [video]

Pe măsură ce eforturile de curăţare a litoralului Israelului continuă, s-a constatat că un produs clasic ajută la spălarea reptilelor şi eliminarea gudronului din sistemul lor digestiv.
Broască ţestoasă
Broască ţestoasă (captură video Youtube)

În urma deversării devastatoare a petrolului, care în febuarie a acoperit coasta Israelului cu un strat gros de gudron negru, un mic cabinet situat lângă plaja dintre Tel Aviv şi Haifa, National Sea Turtle Rescue Center tratează ţestoasele marine care au fost afectate.

Autoritatea pentru Natură şi Parcuri din Israel a numit deversarea drept una dintre cele mai grave dezastre ecologice înregistrate în ţară. Acest lucru se datorează faptului că aproape 195 de kilometri din coasta mediteraneană a Israelului a fost acoperită cu gudron. În consecinţă, a provocat mari daune faunei sălbatice, inclusiv broaştelor ţestoase marine.

Guy Ivgy, asistent medical la Sea Turtle Rescue Center din Mikhmoret, la nord de Tel Aviv, a relatat că există 11 broaşte ţestoase tratate în acest moment.

„Au ajuns acoperite de gudron, întreaga lor trahee în interior şi pe afară era plină de gudron”, a relatat expertul pentru Haaretz.com. Din acest motiv, profesioniştii lucrează din greu pentru a elimina substanţa toxică din tractul respirator al reptilei.

Tratamentul este lent şi complex. Mai întâi folosesc ulei vegetal, care subţiază gudronul, după care urmează maioneza, care diluează gudronul şi îl îndepărtează de pe pereţii stomacului şi ai intestinelor. Produsul conţine grăsimi şi proteine care hrănesc broaştele ţestoase.

Se estimează că procesul de recuperare durează între una şi două săptămâni. Odată vindecate, broaştele ţestoase vor fi eliberate în sălbăticie.

Articol de referinţă: At This Israeli Turtles Hospital, Oil Spill Victims Are Saved With Q-tips and Mayonnaise. At the National Sea Turtle Rescue Center, sea turtles are on the mend after the massive oil spill and might be released back to nature soon. The little creatures can’t eat solid food yet

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură