Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Vaslui, Ana Rinder, internată în stare gravă. E infectată cu Covid-19

.
. (gov.md)

Managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) Vaslui, Ana Rinder, a fost internată în stare gravă în spital după ce s-a infectat cu virusul SARS-cov-2, informează Realitatea PLUS. Rinder ar fi luat virusul de la fiul său, tânărul fiind în grupul celor 30 de tineri care s-au întors de urgenţă de pe litoral, zilele trecute, după ce o fată din grupul lor fusese confirmată pozitiv cu Covid-19. Practic este vorba despre controversatul caz al fetei ambulanţierului de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Vaslui, care a infectat mai mulţi prieteni cu care plecase la Costineşti la o petrecere de majorat.

Aflând de cazul fetei confirmate pozitiv, Ana Rinder s-a dus personal la Costineşti pentru a-şi lua fiul acasă şi a stat în izolare câteva zile alături de copil, după care, starea ei de sănătate a început să se deterioreze rapid - şi-a pierdut gustul şi mirosul -, iar în urma analizelor medicale s-a descoperit că prezenta leziuni la plămâni.

A fost dusă cu ambulanţa la spital şi ulterior transferată marţi la Institutul Matei Balş din Bucureşti.

Reamintim că un ambulanţier de la Serviciul de Ambulanţă Judeţean Vaslui a folosit o autospecială pentru a-şi aduce fiica de pe litoral, confirmată cu noul coronavirus. Tânăra adusă de pe litoral cu ambulanţa de către tatăl ei participase la o petrecere de majorat. Ea fusese testată întrucât prezenta simptomatologie specifică pentru COVID-19, dar nu a mai aşteptat rezultatul testului şi a plecat la mare cu alţi tineri care fuseseră şi ei prezenţi la respectiva petrecere. Avea să fie ulterior confirmată cu noul coronavirus, iar cei 29 de adolescenţi care intraseră în contact cu ea şi au plecat la mare au fost aduşi în judeţ cu autospeciale ale Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. O parte dintre ei au fost confirmaţi pozitiv cu SARS-cov-2 şi internaţi în spitalul suport COVID-19 din Bârlad, iar alţii au fost izolaţi la domiciliu, fiul Anei Rinder fiind unul dintre aceştia.

Precizăm că ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a efectuat o vizită de urgenţă la Vaslui, unde este în derulare o anchetă disciplinară. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură