Mandatul secretarului general al NATO prelungit până în 2022

Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO
Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO (Thierry Charlier/Getty Images)

Mandatul secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, care a fost numit în funcţie în 2014, a fost prelungit până în septembrie 2022, a anunţat joi alianţa militară vestică, potrivit RFE/RL.

“Aliaţii şi-au exprimat sprijinul pentru activitatea secretarului general în vederea adaptării şi modernizării NATO şi pentru asigurarea menţinerii acesteia în viitor”, a precizat alianţa într-o declaraţie.

Toate cele 29 de state aliate au votat pentru prelungirea mandatului, care urma să expire în septembrie 2020.

Ca urmare a aceastei prelungiri a mandatului, fostul premier norvegian va fi primul şef al alianţei de la germanul Manfred Woerner care va ocupa funcţia de şef al NATO mai mult de cinci ani.

Stoltenberg a declarat că este onorat de decizia luată de cei 29 aliaţi.

Stoltenberg va călători la Washington săptămâna viitoare, unde va participa la discuţii cu preşedintele american Donald Trump, se va adresa unei sesiuni comune a Congresului SUA cu ocazia celei de-a 70-a aniversări a NATO şi va participa la o întâlnire cu miniştrii de externe ai alianţei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe