Manifestanţii din Hong Kong atacaţi de bărbaţi mascaţi


Manifestanţii din Hong Kong s-au încleştat cu zeci de barbaţi mascaţi la principalul loc de protest din centrul orasului.
Manifestanţii din Hong Kong s-au încleştat cu zeci de barbaţi mascaţi la principalul loc de protest din centrul orasului. (Alex Ogle/AFP via Getty Images)

Manifestanţii din Hong Kong au dus lupte violente cu zeci de bărbaţi mascaţi la principalul loc de protest din centrul oraşului, în timp ce poliţia încerca să ia măsuri pentru a controla haosul.

Bărbaţi mascaţi au sărit peste baricadele de la Admiralty în timp ce manifestanţii au încercat să păzească baricadele şi să respingă asaltul atacatorilor, conform AFP.

Câteva sute de oameni, mulţi dintre ei bărbaţi de vârstă medie sau mai bătrâni, s-au adunat luni dimineaţa în faţa baricadelor ridicate pe un drum principal şi au strigat “Deschideţi drumul!”

Civilii mascaţi au fost ţinuţi pe loc de către un cordon format din ofiţeri de poliţie. Unii dintre bărbaţii mascaţi au încercat să înlăture baricadele metalice ridicate de manifestanţi, în timp ce alţii au strigat “Mişcarea Ocupaţi Centrul este ilegală!”, referindu-se la unul dintre numele pe care l-a primit mişcarea pro-democraţie ce zguduie Hong Kong-ul.

Unii şoferi de taxi s-au alăturat acestor acţiuni, unii intrând cu maşinile lor în baricade şi claxonând pentru a-şi manifesta furia faţă de tulburările existente în traficul rutier.

Manifestanţii pro-democraţie i-au înfruntat de pe cealaltă parte a baricadelor. Poliţia a luat pe sus câţiva bărbaţi mascaţi intraţi în zona de protest şi care încercau să se ia la bătaie cu manifestanţii.

Manifestanţii strigau: “Arme! Arme!” şi “Arestaţi Triadele!”

Baricade înlăturate de poliţie

De asemenea, poliţia din Hong Kong a înlăturat mai devreme câteva baricade folosite de manifestanţi, care ocupă principalele străzi ale centrului financiar asiatic de 2 săptămâni. Poliţiştii au înlăturat baricadele din metal nepăzite de la marginea districtului financiar Central al oraşului luni dimineaţa, înaintea orei de vârf.

Poliţia a declarat că nu doreşte să elibereze întreaga zonă de protest dar, în schimb, scopul este acela de a uşura aglomerarea din traficul rutier şi de a reduce riscurile pentru accidente auto.

Manifestanţii conduşi de studenţi ocupă o zonă financiară a Hong Kong-ului precum şi mai multe străzi în două districte comerciale.

Ei cer guvernului local să renunţe la planurile de a folosi un comitet pro-Beijing pentru a selecta candidaţii ce vor participa în 2017 la alegerile inaugurale din teritoriu pentru liderul oraşului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe