Manipulare crasă sau pur şi simplu neştiinţă? Senator AUR a susţinut ceva incredibil în şedinţa Comisiei Juridice

Senatorul AUR Sorin Cristian Mateescu
Senatorul AUR Sorin Cristian Mateescu

Senatorul AUR Sorin Cristian Mateescu s-a avântat în declaraţii false, joi, în cadrul dezbaterilor privind desfiinţarea Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie (SIIJ). Mai exact, senatorul a pretins că înfiinţarea acestei controversate secţii a avut avizul Comisiei de la Veneţia şi că este cazul ca desfiinţarea ei să se facă doar după avizul pozitiv al aceleaşi comisii pe desfiinţare.

Aşadar, Sorin Cristian Mateescu a cerut amânarea oricărei dezbateri pe desfiinţarea SIIJ până la avizul Comisiei de la Veneţia.

Răspunzând acestei solicitări, ministrul Justiţiei, Stelian Ion, a demontat dezinformarea arătând că, aşa cum este de notorietate publică, Comisia de la Veneţia n-a fost niciodată de acord cu înfiinţarea SIIJ.

"Repet şi de data aceasta că acest aviz din partea Comisiei de la Veneţia nu a fost niciodată favorabil înfiinţării aşa cum s-a sugerat, este o eroare, Comisia de la Veneţia nu a dat niciodată aviz pozitiv înfiinţării acestei structuri", a declarat ministrul Justiţiei.

Mai amintim că Stelian Ion a cerut oricum aviz Comisiei de la Veneţia pe tema proiectului de lege vizând desfiinţarea SIIJ în forma trecută de Camera Deputaţilor, mai exact pe controversatul amendament care introduce obligativitatea avizului CSM pentru trimiterea în judecată a magistraţilor.