Marea Britanie lansează alarma copiilor beţi

(photos.com)

Un copil beat este un semnal de alarmă pentru societate, aceasta înseamnând structura socială este deficitară, cel puţin în parte. Un copil care bea, de multe ori provine dintr-o familie dezintegrată, dar nu în mod absolut.

Anul trecut, în Marea Britanie au ajuns la spital 293 de copii beţi, în vârstă de 11 ani sau chiar mai mici, cu o treime mai mult decât în ​​2011.

A crescut, de asemenea, şi numărul copiilor mici care ajung la spital ca urmare a abuzului de droguri, cu mai mult de 14 la sută faţă de anul trecut, înregistrîndu-se în jur de 145 de cazuri.

Recordul este înregistrat în Scoţia şi în partea de sud a Ţării Galilor.

Acestea sunt cifrele obţinute de BBC Radio 5 Live, făcând apel la legea privind libertatea de informare. Impresionante, din păcate, sunt de asemenea, cifrele în mijlocul adolescenţilor: anul trecut, peste 6.500 de
adolescenţi sub 18 ani au ajuns în sala de urgenţă datorită unei supradoze de alcool. În fiecare an, 20.000 de adolescenţi se adresează sistemului naţional de sănătate pentru tratarea problemelor de dependenţă, o treime dintre ei având probleme cu alcoolul.

Morten Draegebo, consultant de medicină de urgenţă la
Cross House Hospital în Kilmarnock a declarat postului de radio BBC"pacientul tipic este găsit de obicei pe câmp. De multe ori aceştia se ascund de ochii adulţilor şi trebuie să-i luăm cu ambulanţa".

În ultimii cinci ani, spitale au înregistrat 48.000 de incidente în care protagonişti au fost copiii care au consumat droguri sau alcool. Surprinzător, numărul fetelor care ajung la spital este cu mult mai mare decât cel al băieţilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe