Marea Britanie: Prinţul Charles vede rolul de rege ca pe o "închisoare", susţine un apropiat

Prinţul Charles.
Prinţul Charles. (Dan Kitwood - WPA Pool / Getty Images)

Prinţul de Wales nu se grăbeşte să devină rege deoarece acesta vede rolul de monarh ca pe o formă de 'închisoare', susţine unul dintre apropiaţii săi, citaţi de The Daily Telegraph.

Deşi prinţul este adesea caricaturizat drept un personaj disperat să ia locul Reginei - după ce a devenit cel mai longeviv moştenitor din istorie - adevărul este exact invers, a explicat un apropiat prinţului pentru revista Time.

Unul dintre membrii staffului său a declarat că Charles este îngrijorat că nu ar fi realizat suficient în activităţile sale înainte ca 'storurile închisorii ' să se închidă.

Catherine Meyer, redactor la revista Time, a primit acordul de a-l intervieva pe Charles, alături de peste 50 de prieteni şi colaboratori apropiaţi, în vederea realizării unui profil al prinţului, înainte de împlinirea vârstei de 65 de ani, în luna noiembrie.

'Departe de a fi nerăbdător să îşi asume coroana, el resimte deja greutatea acesteia şi este îngrijorat cu privire la impactul asupra activităţii sale de până acum', a explicat Mayer pentru The Daily Telegraph, după ce s-a întâlnit cu prinţul la Birkhall, casa sa de vacanţă de pe domeniul Balmoral.

Mayer a declarat, totodată, că prinţul îşi asumă 'fără entuziasm' mai multe datorii de la Regină, în condiţiile în care într-o zi îi va succede acesteia, şi că a început să predea treptat conducerea organizaţiilor sale de caritate altor persoane, pentru ca acestea să fie autonome când va deveni monarh.

Ea a declarat pentru The Telegraph: 'Prinţul este foarte pasionat de munca pe care o face şi a făcut-o timp de zeci de ani. Este lucrarea vieţii lui şi nu va mai avea mult timp pentru aceste alte interese atunci când va deveni rege'.

'El se raportează la acest fapt într-o mare măsură ca la o datorie plictisitoare, iar un membru al personalului vorbea chiar despre închiderea storurilor închisorii, dar a fost o apreciere care a venit din partea multor oameni', a adăugat Catherine Mayer.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe