Marea Britanie: Rusia nu reuşeşte să-şi atingă obiectivele politice în Ucraina. Unde a eşuat armata lui Putin?

Simbolul Z, folosit de ruşi în Ucraina
Simbolul Z, folosit de ruşi în Ucraina (Nexta)

Rusia nu reuşeşte să-şi atingă obiectivele politice în Ucraina, susţine Marea Britanie.

Faptul că Rusia nu a reuşit decât să impună o conducere locală pro-rusă în oraşul Herson "evidenţiază eşecul invaziei ruseşti de a face progrese în atingerea obiectivelor sale politice în Ucraina", a declarat Ministerul britanic al Apărării în ultima sa actualizare a informaţiilor.

Administraţia controlată de Rusia din Herson a declarat că intenţionează să solicite miercuri anexarea de către Moscova. Rusia a ocupat Herson în martie şi a confiscat clădirea consiliului municipal la sfârşitul lunii aprilie. Ocupaţia a fost întâmpinată cu proteste ale locuitorilor, în ciuda încercărilor violente ale forţelor ruseşti de a-i dispersa.

Ministerul Apărării a declarat că o parte centrală a planului iniţial de invazie al Rusiei a fost, foarte probabil, să "folosească referendumuri trucate pentru a plasa majoritatea regiunilor din Ucraina sub autoritate pro-rusă pe termen lung".

Dacă Rusia va organiza un referendum de aderare în Herson, aproape sigur va manipula rezultatele pentru a arăta o majoritate clară în favoarea părăsirii Ucrainei. Cetăţenii din regiunea Herson vor continua probabil să îşi demonstreze opoziţia faţă de ocupaţia rusă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe