Maria Ciobanu: Memorie veşnică celor căzuţi în războiul nedrept din Transnistria, impus de Rusia

Conflictul armat de pe Nistru (arhivă)
Conflictul armat de pe Nistru (arhivă) (Epoch Times Romania)

Deputata Maria Ciobanu constată că, la 27 de ani de la războiul de pe Nistru, Igor Dodon este plecat la Moscova „după sfaturi postelectorale, iar Guvernul de la Chişinău cere "atribuţii suplimentare", pentru a se mai menţine la treucă...”

Politiciana menţionează că unii îi spun şi azi „conflictul armat” de pe Nistru, deşi în opinia ei a fost un război în toată regula care s-a soldat cu pierderi de vieţi omeneşti, iar separatiştii au fost susţinuţi deschis de armata Rusiei. „Memorie veşnică celor căzuţi în acest război nedrept, impus de Rusia!”

„În amintirea celor care au pierit în acel război, pentru apărarea limbii române şi a tradiţiilor strămoşeşti, ziua de 2 martie a fost decretată de Chişinău drept Ziua Memoriei”, a amintit Maria Ciobanu atenţionând că problema transnistreană este şi în prezent un „conflict îngheţat", deoarece unităţi militare ruseşti şi muniţii continuă să se afle pe teritoriul din stânga Nistrului.

Sâmbătă, 2 martie au avut loc manifestări de comemorare în mai multe localităţi din R. Moldova, inclusiv la Bălţi. Potrivit jurnal.md, membri ai diasporei moldovene s-au adunat la ambasada Rusiei din Irlanda ca să protesteze împotriva menţinerii trupelor ruseşti în stânga Nistrului.

De menţionat că preşedintele Igor Dodon la sfârşitul acestei săptămâni, este plecat din nou într-o vizită particulară la Moscova, pentru a se odihni împreună cu familia în weekend. În primele două luni ale acestui an, Dodon a fost de două ori la Moscova, iar în doi ani de mandat prezidenţial – de aproximativ 30 de ori, inclusiv în vizite particulare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe