Maria Ciobanu: Primarii din RM, hărţuiţi cu dosare penale dacă nu devin membri ai PD

În prezent, aleşii locali din R. Moldova s-ar afla într-o situaţie extrem de dificilă, afirmă deputata PLDM Maria Ciobanu.
Masa rotundă organizată de CALM din R. Moldova
Masa rotundă organizată de CALM din R. Moldova (facebook.com)

Deputata PLDM Maria Ciobanu susţine că unele prevederi legale care vizează Autorităţile Publice Locale din Republica Moldova (APL) lasă loc de interpretări, iar controalele pe la primării s-ar ţine lanţ. Mai mult, competenţele delegate APL nu sunt întotdeauna acoperite financiar. Numărul exagerat de mic al funcţionarilor din primării şi salariul mizer al acestora nu pot face faţă numeroaselor probleme cu care se confruntă în prezent comunităţile locale.

În cadrul unei mese rotunde organizate marţi de Congresul Autorităţilor Locale din Moldova (CALM), Maria Ciobanu a stabilit că din cele 35 de primăriţe, prezente la eveniment, niciuna nu a putut spune că nu are sau nu a avut deschis dosar penal. “Primarii sunt hărţuiţi prin instanţele de judecată, dacă nu acceptă să devină membri ai PD... Au fost scoase în vileag şi alte probleme arzătoare, care se vor regăsi, sper mult, în ulterioare proiecte de legi, modificări la anumite legi, interpelări, sesizări etc.”

În concluzie, deputata atenţionează că strigătul unei doamne primar: “Dacă nu ne puteţi ajuta, atunci barem lăsaţi-ne să lucrăm”, vine din situaţia deosebit de dificilă în care se află azi aleşii locali.

CALM a organizat o masă rotundă cu genericul: "Consolidarea dialogului între Autorităţile Locale şi instituţiile centrale ale statului: mai multă comunicare, mai multă înţelegere, rezultate mai frumoase", în cadrul căreia au avut loc discuţii între primarii din ţară şi aleşii în Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe