Maria Şarapova nu va putea participa la Rio de Janeiro

Sportiva rusă ratează JO 2016, după ce Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) a amânat decizia până în luna septembrie a apelului jucătoarei privind suspendarea sa pe doi ani pentru dopaj cu meldonium
Jucătoarea rusă de tenis Maria Sharapova
Jucătoarea rusă de tenis Maria Sharapova (WTA/facebook)

Maria Şarapova nu va putea să fie prezentă în luna august la Rio de Janeiro pentru a participa la JO 2016 după ce Tribunalul de Arbitraj pentru Sport (TAS) a amânat până în luna septembrie analizarea apelului jucătoarei ruse de tenis, împotriva suspendării pe doi ani pentru dopaj cu meldonium.

TAS ar fi trebuit să ia o hotărâre în acest sens înaintea datei de 18 iulie.

"La cererea părţilor, care doresc să beneficieze de mai mult timp pentru a aduce elemente care să răspundă diferitelor întrebări, părţile au căzut de acord să nu grăbească apelul. O decizie este aşteptată înainte de 19 septembrie", se arată într-un comunicat.

Jucătoarea a fost suspendată temporar în luna martie după ce a fost testată pozitiv la Meldonium, o substanţă interzisă folosită la îmbunătăţirea performanţei sportive. Şarapova a susţinut într-o declaraţie că suspendarea este “nejustificat de dură”.

Ea a declarat că ITF nu a reuşit să dovedească faptul că a încălcat în mod intenţionat regulile antidoping şi că va face apel la această interdicţie. Şarapova, în vârstă de 29 de ani, susţine că a folosit medicamentul din 2006 pentru o serie de probleme de sănătate. Substanţa respectivă a fost interzisă la 1 ianuarie 2016.

Medaliată cu argint la Jocurile Olimpice 2012 de la Londra, Maria Şarapova a fost inclusă luna trecută în selecţionata olimpică rusă, în ciuda suspendării sale pentru dopaj.

Suspendarea sa este calculată începând cu data de 26 ianuarie 2016, ziua în care a fost depistată pozitiv la Openul Australiei, iar dacă TAS va confirma sancţiunea iniţială, ea nu va putea reveni în circuitul WTA înainte de 25 ianuarie 2018.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport