Marian Lupu despre premierul desemnat: Nu prea este pe interesul Partidului Democrat

Liderul Partidului Democrat, Marian Lupu nu s-a aşteptat ca preşedintele Nicolae Timofti să ia o decizie până la finele zilei de joi şi cu atât mai mult să înainteze şi o candidatură la funcţia de premier.
Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat
Marian Lupu, preşedintele Partidului Democrat (facebook.com)

Marian Lupu a declarat că premierul desemnat, Ion Păduraru „nu prea este pe interesul” fracţiunii pe care o conduce, menţionând că prin decizia luată, şeful statului nu face decât să conducă Moldova spre alegeri anticipate.

„Noi am fost invitaţi la instituţia prezidenţială, pentru a discuta şi a coordona o altă propunere pentru funcţia de prim-ministru. Dar la jumătate de drum spre instituţia prezidenţială am fost informaţi că situaţia s-a schimbat, iar la scurt timp s-a emis decretul”, a declarat Marian Lupu în cadrul unei intervenţii la Publika TV, citat de Independent.md.

Potrivit preşedintelui PD, candidatura lui Ion Păduraru nu ar fi potrivită pentru funcţia de premier, făcând referire la consultările pe care ar trebui să le aibă cu fracţiunile parlamentare pentru a le prezenta echipa de miniştri şi programul de guvernare.

”Această decizie este una care împinge ţara la alegeri anticipate. Vreau să vă spun că acest candidat nu întruneşte doar funcţiile regulamentare, mă refer aici la consultări, presupun că sunt şi alte lacune juridice. Mâine o să venim cu o declaraţie oficială din partea majorităţii parlamentare. Ca cetăţean, mă aşteptam la mai multă raţiune. Dacă până în ziua de 29 ianuarie, această problemă se rezolvă, atunci înseamnă trei ani de stabilitate, ceea ce este o condiţie absolut importantă pentru administrarea anticriză şi rezolvarea problemelor economice şi sociale ale moldovenilor, dacă nu rezolvăm această problemă, atunci înseamnă că Moldova cade într-o gaură neagră”, a declarat Marian Lupu, conform Realitatea.md.

Amintim că după două zile de proteste şi presiuni asupra şefului statului din partea oligarhiei moldoveneşti, Timofti a ţinut cont, până la urmă de doleanţele poporului şi a respins candidatul Vlad Plahotniuc pentru funcţia de premier, desemnându-l pe consilierul prezidenţial, Ion Păduraru. Şeful statului şi-a motivat decizia prin lipsa unei majorităţi parlamentare formalizate, după ce mai mulţi deputaţi PLDM au decis să-şi retragă semnătura de pe declaraţia de constituire a unei coaliţii.

„Sunt sigur că domnul Păduraru este un candidat foarte bun. Îl cunosc foarte bine. El se va bucura şi de încrederea partenerilor noştri europeni”, este de părere Nicolae Timofti.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe