Marile Premii ale Olandei, Spaniei şi Monaco, amânate din cauza pandemiei de coronavirus

Federaţia Internaţională de Automobilism a anunţat joi suspendarea acestor competiţii din Campionatul mondial de Formula 1, ce urmau să se desfăşoare în luna mai, până la o dată care va fi anunţată ulterior.
(Paul Gilham / Getty Images)

Pandemia de coronavirus loveşte necruţător lumea sportului, aceasta ducând în ultima perioadă la sistarea mai multor competiţii din întreaga lume care trebuiau să aibă loc în această primăvară.

Federaţia Internaţională de Automobilism tocmai a informat că s-a decis amânarea Marilor Premii ale Olandei, Spaniei şi Monaco, din Campionatul mondial de Formula 1, ce urmau să se desfăşoare în luna mai, din cauza acestui virus.

FIA nu a precizat şi dată când va fi reluată activitatea competiţională.

''Din cauza situaţiei în schimbare de pe 'frontul' Covid-19 în întreaga lume, Formula 1, FIA şi organizatorii celor trei Mari Premii au luat această decizie pentru a asigura sănătatea şi siguranţa personalului, participanţilor şi a fanilor, aspecte care ne preocupă în primul rând'', se arată într-un comunicat al FIA.

"Toţi concurenţii trebuie să respecte o perioadă de şomaj de 21 de zile consecutive în lunile martie şi/sau aprilie", se arată în comunicat.

Această schimbare trebuie să pună pe picior de egalitate echipele a căror activitate este sau va fi perturbată de coronavirus, precum şi a celor care nu va fi sau va fi putin.

Deplasarea pauzei estivale generează mai mult timp între Marile Premii ale Ungariei (2 august) şi Belgiei (30 august), pentru a amâna o parte din Grand Prix-urile care nu vor avea loc la data prevăzută la începutul sezonului.

Au mai fost amânate Grand Prix-ul Australiei, prima etapă a Campionatului Mondial, programat iniţial pe 15 martie, Bahrain (22 martie), Vietnam (5 aprilie) şi China (19 aprilie).

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport