Marina Tauber şi Nicolai Grigorişin se vor confrunta în turul doi de scrutin pentru şefia municipiului Bălţi

Ştampilă pentru alegeri
Ştampilă pentru alegeri (moldova.org)

Vicepreşedintele Partidului Şor, Marina Tauber, deputată în Parlamentul Republicii Moldova şi candidatul independent Nicolai Grigorişin se vor confrunta în turul doi de scrutin pentru funcţia de primar al municipiului Bălţi.

Potrivit rezultatelor preliminare prezentate de Comisia Electorală Centrală, în primul tur desfăşurat duminică, 22 noiembrie, Marina Tauber a acumulat 47,93 la sută din voturi, în timp ce Nicolai Grigorişin a obţinut 20,93 la sută din sufragii.

Candidatul Partidului Acţiune şi Solidaritate, Boris Marcoci şi cel al Blocului Comuniştilor şi Socialiştilor, Alexandr Nesterovschi s-au clasat pe locurile 3 şi 4, ambii cu câte 14,08% la o diferenţă de doar două voturi.

Alegerile noi la Bălţi au loc după ce fostul primar Renato Usatîi şi-a dat demisia fiind nemulţumit de scorul înregistrat de partidul său la alegerile parlamentare anticipate din iulie curent.

Presa de la Chişinău relatează că participarea la vot duminică la Bălţi a fost slabă, de numai 32%. Concomitent au avut loc alegeri pentru şefia primăriilor şi în alte 14 localităţi a R. Moldova: 7 funcţii de primar au fost câştigate de candidaţii partidului de guvernământ PAS.Tot din primul tur au câştigat şi patru candidaţi independenţi.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe