Marine Le Pen: Uniunea Europeană - un sistem bazat pe o ideologie de globalizare păguboasă

Lidera forţelor de extremă dreapta din Franţa, Marine Le Pen. (KIRILL KUDRYAVTSEV / AFP / Getty Images)
Epoch Times România
25.06.2013

Lidera forţelor de extremă dreapta din Franţa militează pentru ieşirea ţării sale din zona euro şi doreşte un referendum în cadrul căruia francezii să decidă dacă doresc retragerea din Uniunea Europeană (UE).

Într-un interviu acordat cotidianului rus Izvestia, politiciana franceză nu ezită să califice Uniunea Europeană drept 'Uniunea Sovietică Europeană', subliniind că acest sistem 'este bazat pe o ideologie de globalizare păguboasă'.

Potrivit Marinei Le Pen, actualul sistem al UE trebuie distrus, pentru ca în locul lui să fie creată 'o Europă liberă', ai cărei membri să fie 'state cu adevărat suverane, ce decid ele însele ce vectori pentru cooperare să aleagă, ce acorduri să semneze, fără tehnocraţi de la Bruxelles care să le impună decizii'.

După cum declară politiciana franceză în interviul acordat ziarului rus menţionat, Franţa actuală 'suferă concomitent din cauza socialismului şi a ultraliberalismului elitelor politice şi economice ale Europei, care au reuşit să facă din cel mai bogat continent un falit'.

În timp ce, potrivit Le Pen, în Franţa 'au început să apară probleme cu procesele democratice', 'insuportabilă a devenit şi tehnocraţia europeană': în pofida faptului că în timpul referendumului din 2005 francezii au votat împotriva Constituţiei europene, aceasta a fost adoptată contrar voinţei poporului.

Acelaşi lucru se petrece şi în plan financiar: din cauza graniţelor complet deschise, Franţa nu poate să se protejeze în faţa mărfurilor importate la preţuri foarte mici şi nu face faţă concurenţei, subliniază interlocutoarea ziarului Izvestia. Imaginea ţării lor din ce în ce mai slăbite stârneşte mare îngrijorare printre francezi, care simt că şi-au pierdut rădăcinile şi identitatea naţională, subliniază Marine Le Pen.

În viitorul apropiat, UE va demara negocieri cu SUA în vederea înfiinţării unei zone de liber schimb. În mai multe interviuri, Marine Le Pen a subliniat necesitatea unui parteneriat strategic cu Rusia. După cum declară politiciana franceză pentru cotidianul Izvestia, tocmai modelul rus ar constitui, în plan economic, o alternativă la cel american, deoarece împreună UE şi Rusia şi-ar putea apăra mai bine interesele strategice şi lupta împotriva sistemului financiar mondial, care se bazează pe privilegii ale dolarului.

În ceea ce priveşte problema Siriei, Le Pen precizează că de la bun început partidul pe care îl conduce a fost singurul din Franţa care a susţinut punctul de vedere al Rusiei: suntem împotriva oricărui amestec extern. 'Sunt bucuroasă că Vladimir Putin oferă un exemplu de tărie şi de respectare a legislaţiei internaţionale, pentru că în caz contrar am putea comite aceeaşi greşeală ca în Libia. Livrările de arme către fundamentalişti ar putea reprezenta în viitor un pericol mai mare pentru întreaga lume', atenţionează Marine Le Pen în interviul pentru Izvestia.

De altfel, lidera forţelor franceze de extremă dreapta critică procesul de demonizare a Rusiei, lansat în mass-media internaţionale şi îşi reiterează simpatia pentru Putin. 'Susţin într-adevăr multe din modelul politic al preşedintelui Rusiei. A crea în plan politic şi economic un sistem ideal după 70 de ani de comunism şi 10 ani de no man's land în anii 1990 este extrem de dificil', îşi declară convingerea politiciana.

În acest context, Marine Le Pen îşi exprimă uimirea în legătură cu standardele duble care funcţionează în Occident: 'Suntem foarte intransigenţi cu Rusia, dar extrem de politicoşi cu China, care nici măcar nu este o ţară democratică', constată aceasta, subliniind că 'Europa nu este tocmai cinstită cu Moscova'. În realitate, 'declaraţiile privind apărarea înaltelor valori şi a drepturilor omului constituie un pretext pentru asigurarea unor interese exclusiv economice şi politice', este convinsă Le Pen.

Referitor la interzicerea în Rusia a propagandei homosexuale, lidera forţelor de extremă dreapta din Franţa se pronunţă împotriva oricărei propagande sexuale în rândul minorilor. 'Copiii se confruntă prea devreme cu asemenea probleme, însă maturitatea sexuală necesită timp. Impunerea unor asemenea imagini şi discuţii este nesănătoasă şi păguboasă. Sexualitatea este o chestiune intimă, care trebuie să rămână în domeniul privat, nu să devină obiect de dezbateri publice', subliniază politiciana franceză.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor