Mario Iorgulescu scapă (deocamdată) de Justiţia română. Italia refuză să-l extrădeze: Starea psihică nu-i permite

Mario Iorgulescu si tatal sau
Mario Iorgulescu si tatal sau

Magistraţii italieni au respins cele două mandate europene de arestare emise pe numele lui Mario Iorgulescu, trimis în judecată pentru omor în România, „deoarece starea psihică a lui este de natură să împiedice participarea conştientă la proces”, a declarat, pentru Libertatea, avocatul apărării, Oleg Burlacu.

Între timp, la Tribunalul Bucureşti s-a desfăşurat miercuri, 15 iunie, al doilea termen din procesul în care Mario Iorgulescu, fiul şefului Ligii Profesioniste de Fotbal (LPF) e judecat pentru omor, după ce, în noaptea de 7/8 septembrie 2019, s-a urcat la volan sub influenţa alcoolului şi a cocainei şi a provocat un accident în urma căruia un tânăr de aceeaşi vârstă cu el, 24 de ani, şi-a pierdut viaţa.

La termenul de miercuri, avocatul Oleg Burlacu a solicitat o amânare, motivând că a fost angajat cu mai puţin de 24 de ore înainte să înceapă şedinţa.

„Curtea de Apel din Milano a stabilit că Mario Iorgulescu este într-o stare medicală gravă şi a respins ambele mandate europene de arestare solicitate de statul român”, a mai precizat avocatul, pentru Libertatea.

Apărătorul lui Mario Iorgulescu a declarat că decizia Curţii de Apel din Milano a rămas definitivă şi a prezentat reporterilor Libertatea un document tradus în limba română, despre care a afirmat că este motivarea magistraţilor italieni, decizia fiind pronunţată pe 31 mai 2022.

Motivul invocat de magistraţii italieni? „Deoarece starea psihică a lui Iorgulescu Gino Mario este de natură să împiedice participarea conştientă la proces într-un mod ireversibil”.

Documentul menţionează şi o cale de atac în baza legii care stabileşte modul în care se pun în aplicare mandatele de arestare europene în Italia. Dar recursul în casaţie putea fi declarat în acest caz doar de către procurorul general de pe lângă Curtea de Apel şi doar în anumite situaţii speciale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne