"Marţea albă a Justiţiei". Camera Deputaţilor încuviinţează arestarea lui Ion Diniţă (PC)

(photos.com)

Camera Deputaţilor a probat marţi, în şedinţa de plen, cererea de încuviinţare a arestării preventive a deputatului PC Ion Diniţă, acuzat complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită. Potrivit Mediafax, 274 de deputaţi au votat pentru şi 55 "împotrivă".

Deputatul PC scăpase până acum de arestare preventivă pe motiv de lipsă de cvorum a Camerei Deputaţilor, pe fundalul zgomotului electoral.

Ion Diniţă este cercetat pentru complicitate la abuz în serviciu şi dare de mită în dosarul "baronului" de Braşov, Aristotel Căncescu, considerat cel mai bogat preşedinte de consiliu judeţean din ţară.

Potrivit procurorilor anticorupţie, firma SC Gotic SA a deputatului Diniţă era una dintre firmele "de casă" ale Consiliului Judeţean (CJ) Braşov iar în urma plăţilor nelegale făcute de CJ Braşov firmei deputatului ar fi rezultat un prejudiciu de peste 7,6 milioane de euro.

Conform procurorilor DNA, cercetarea în stare de libertate a deputatului Diniţă prezintă pericol pentru ordinea publică, "pericol derivat din modalitatea şi împrejurările săvârşirii infracţiunilor, întinderea în timp a activităţii infracţionale, urmarea produsă (consecinţe deosebit de grave) şi calitatea publică a persoanelor implicate în activitatea infracţională cercetată în cauză, care generează un mare impact în rândul opiniei publice cu privire la modalitatea în care unele persoane, având funcţii de demnitate publică, înţeleg să îşi exercite funcţia."

Mai mult, lăsarea în libertate a acestuia, ar influenţa negativ activitatea de urmărire penală, existând riscul real al influenţării martorilor/suspecţilor, dovadă fiind calitatea acestuia, au susţinut procurorii DNA în motivare cererii de arestare preventivă a deputatului PC.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne