Martor ocular la o recoltare de organe: “Oribilul a atins extremul”

"Crimele pentru organe" - pictura in ulei infatisand furtul de organe din corpul unui practicant Falun Gong aflat in viata, in China. Artistul autor al acestei picturi se numeste Xiqiang Dong.
"Crimele pentru organe" - pictura in ulei infatisand furtul de organe din corpul unui practicant Falun Gong aflat in viata, in China. Artistul autor al acestei picturi se numeste Xiqiang Dong. (Image courtesy of Xiqiang Dong.)

In 2006 o ancheta a ziarului The Epoch Times a dat peste doi martori independenti care relatau despre o practica macabra a regimului comunist de la Beijing - aceea de recoltare fortata de organe de la detinutii politici sau de constiinta.

Dupa indelungi cercetari si investigatii - unele conduse de avocati si persoane oficiale canadiene, s-a ajuns la concluzia ca marturiile celor doi martori sunt adevarate: China conduce sistematic si in secret recoltari de organe de la detinutii politici. Organele sunt vandute pe piata de transplanturi de organe din Asia pentru profituri fabuloase.

Martorii initiali care au declansat ancheta ziarului nostru erau rude sau asociati ai celor care efectuau operatiile de recoltare.

Recent, pentru prima data, anchetatori ai Organizatiei pentru Investigarea Persecutiei Falun Gong au reusit sa vorbeasca cu o persoana care a asistat personal la o recoltare de organe de la un practicant Falun Gong, facuta pe viu. Asa ca pentru prima oara un martor ocular a reconstituit in detaliu povestea unei femei din China in varsta de 30 de ani, profesoara de liceu, detinuta, torturata, violata si in cele din urma operata pe viu careia i s-au extras organele.

"Sunt martor, am vazut toate acestea cu ochii mei, dar regret ca nu am facut nici o fotografie”, a afirmat martorul sub acoperirea anonimatului.

Un anchetator de la "Organizatia pentru Investigarea Persecutiei Falun Gong” a realizat un interviu de 30 de minute, impartit in doua conversatii separate, a carui inregistrare este disponibila pe site-ul acestei organizatii.

http://www.zhuichaguoji.org/en/index2.php?option=content&task=view&id=192%20&pop=1&page=0

Evenimentul a avut loc in anul 2002, dar investigatorii nu l-au localizat pe politist decat cu scurt timp in urma, luna aceasta.

Conform transcrierii in limba engleza, in 2002 martorul lucra pentru sistemul public de securitate al Provinciei Liaoning si recunoaste faptul ca a participat "in repetate randuri” la torturarea si interogarea practicantilor Falun Gong.

Fara nici un fel anestezie

Conform declaratiilor martorului, pe data de 9 Aprilie 2002, doi medici militari chirurgi au sosit la "inchisoarea neagra”, care era de fapt un mic hotel inchiriat, ce funtiona ca "centru de pregatire” provizoriu. Unul dintre chirurgi era de la Spitalul General al Armatei Populare de Eliberare din Regiunea Militara Shenyang, iar celalalt era absolvent al Universitatii Medicale Militare Secundare. Victima lor, o femeie, fusese luata dintr-un spital.

"La acea vreme o interogasem si o torturasem sever timp de o saptamana”, a mai adaugat acesta. "Avea deja nenumarate rani pe corp. O batusem de asemenea cu bastoane electrice. Intrase deja in delir.”

"Inainte de asta, indurase umilinte chiar mai mari”, a mai spus politistul. "Multi dintre politistii nostri sunt perversi. Folosisera clesti si alte echipamente, pe care nu stiu de unde le luasera, pentru a o molesta. Am asistat la toate acestea, le-am vazut cu ochii mei. …. Femeia arata oarecum bine, era relativ frumoasa, asa ca politistii au violat-o. …. Aceasta practica era deja larg raspandita.”

Politistul a spus ca facea parte din serviciul de garda inarmat din camera, in timp ce a urmarit cum chirurgii au deschis pieptul femeii pe viu. Nu s-a folosit nici un fel de anestezie.

"I-au taiat pieptul cu bisturiul”, a spus acesta. Femeia a scos un "Ah” puternic, exclamand 'Falun Dafa este mareata’.”

Ea a spus: "Tu m-ai ucis pe mine, ca individ.” Cred ca asta a vrut sa insemne: "Ai ucis un individ ca mine. Puteti voi ucide cateva sute de milioane de oameni ca noi, pe care ii persecutati pentru convingerile lor drepte?”

"In acele momente, acel medic militar, acel chirurg a ezitat. Apoi s-a uitat la mine, apoi la superiorul nostru din politie. Atunci superiorul a incuviintat, iar chirurgul a continuat sa-i taie venele …. Inima i-a fost scoasa prima, apoi au urmat rinichii. Cand i-au fost taiate venele cardiace, femeia a intrat in convulsii. Oribilul atinsese extremul. Pot imita vocea ei pentru dumneavoastra, cu toate ca nu cred ca o pot face prea bine. Suna sfasietor, apoi s-a auzit un ‚Ah’. Dupa care gura i-a ramas larg deschisa, iar ochii ii erau de asemenea larg deschisi. Ah …. nu mai vreau sa continui.”

Conform declaratiilor martorului, recoltarea de organe a avut loc intr-o sala de operatii situata la etajul 15 al Spitalului General al Regiunii Militare Shenyang. A inceput la ora cinci dupa amiaza si a durat trei ore.

In speranta ca si altii vor avea curajul de a face un pas inainte

D-l Wang Zhiyuan, purtator de cuvant al "Organizatiei pentru Investigarea Persecutiei Falun Gong” din New York, ne spune ca investigatorii au sunat martorul de trei ori pe parcursul acestei luni, obtinand inregistrarea pe data de 11 decembrie. D-l Wang crede ca martorul a facut acest pas din doua motive: "Primul era bunatatea enorma a acestei practicante si uluitoarea ei toleranta, uluitoarea anduranta, care l-a socat”. "In al doilea rand, fusese martor ocular la intregul proces al recoltarii de organe, iar cruzimea fara de margini l-a socat profund. In interiorul sau, se simtea de asemenea torturat.”

Conform d-lui Wang, martorul a declarat ca in interogarile pe care le fac, autoritatile chineze le solicita practicantilor doua lucruri foarte simple: primul, sa semneze o scrisoare prin care regreta faptul ca au practicat Falun Gong, iar al doilea sa calomnieze Falun Gong. Dar practicantii nu fac aceste lucruri.

Dupa cum a aflat d-l Wang de la martor, practicantii mai degraba risca sapte sau chiar zece ani de inchisoare, tortura sau chiar moartea. Martorul a remarcat taria de neclintit a practicantilor. Acesta a terminat una din discutiile telefonice purtate, spunand: "Falun Dafa este mareata.”

Martorul le-a declarat anchetatorilor ca daca identitatea sa va fi descoperita, se teme ca va fi ucis imediat. El a mai afirmat ca a indraznit sa faca aceste dezvaluiri deoarece spera ca alte persoane vor capata de asemenea curajul de a face acest pas, pentru a spune adevarul despre recoltarile de organe.

Organizatia pentru Investigarea Persecutiei Falun Gong intentioneaza sa pastreze legatura cu martorul.

Dezvaluirile legate de recoltarea de organe au iesit la iveala pentru prima data in martie 2006. Investigatorii canadieni David Kilgour si David Matas, primul fost procuror si secretar pentru Asia-Pacific, al doilea avocat pe probleme de drepturile omului, au publicat de atunci cateva rapoarte si o carte in care este dovedita in detaliu existenta procedurii de recoltare fortata de organe de catre autoritatile chineze, motivatia fiind dubla - aceea de a eradica practicantii Falun Gong si de a obtine profit. Procedura este aplicata pe scara larga catorva mii sau chiar zeci de mii de practicanti Falun Gong detinuti in China.

Falun Gong este o practica spirituala traditionala chineza, care se estimeaza ca a atras o suta de milioane de persoane in 1999, din cauza beneficiilor de sanatate si echilibrare psihica pe care le are practicarea exercitiilor Falun Gong.

Insa in iulie 1999 Partidul Comunist Chinez a lansat o campanie de persecutie asupra comunitatii celor care practica Falun Gong, in cadrul careia au fost inregistrate sute de mii de arestari arbitrare, si mii de cazuri de tortura, spalare pe creier si omor.

In cele ce urmeaza, prezentam o transcriere partiala a convorbirii:

Martorul: Bisturiul chirurgical se afla deasupra pieptului. Cand a inceput sa taie pieptul, sangele a rabufnit. Siroaie[, nu doar un pic…].

Intrebare: Persoana pe care ati vazut-o era barbat sau femeie?

Martorul: Era femeie.

Intrebare: Era tanara?

Martorul: Avea in jur de treizeci de ani.

[...]

Intrebare: Descrieti-ne, va rog ce spunea femeia in acele momente.

Martorul: La momentul respectiv o interogasem si o torturasem in mod sever timp de o saptamana. Avea deja nenumarate rani pe corp. Noi o batusem de asemenea cu bastoane electrice. Intrase deja in delir. Era deja batuta aproape [mar]…. Deoarece refuza hrana de orice fel, a trebuit sa-i turnam in mod fortat lapte in stomac. Nu a vrut sa-l bea, asa ca i l-am administrat cu forta. Avand narile stranse intr-o clema, datorita instinctelor umane primordiale, ea a trebuit sa bea laptele. Viata i-a fost mentinuta in acest fel, dar in decurs de sapte zile a pierdut cam sapte kilograme si jumatate. La acea vreme, noi banuiam ca un anume oficiu din cadrul Biroului Public de Securitate al Provinciei Liaoning (care era oricum un birou secret) trimisese doua persoane aici. Una dintre ele era medic militar chirurg la Spitalul General al Armatei Populare de Eliberare din Regiunea Militara Shenyang, iar celalalt era absolvent al Universitatii Medicale Militare Secundare. De remarcat faptul ca unul dintre ei era relativ in varsta, celalalt fiind tanar. [Femeii] Ii facusera ceva intr-o sala de operatii a spitalului psihiatric unde fusese trimisa. Nu s-a folosit nici un fel de anestezic. I-au taiat pieptul cu bisturiul, fara ca mainile sa le tremure. Daca as fi fost in locul lor, m-as fi cutremurat. Cu toate ca fac parte din politia militara, cu toate ca am folosit arme, cu toate ca am facut instructie cu munitie reala si cu toate ca vazusem multe cadavre in viata mea, cand am vazut ce faceau acesti chirurgi militari am ramas de-a dreptul uluit. Mainile nu le tremurau deloc. Si-au pus mastile chirurgicale si au inceput sa taie direct. In acele momente, noi (politistii militari) stateam de garda cu armele in mana. Intre timp femeia fusese deja deschisa. S-a auzit un “Ah!” puternic. Apoi a exclamat: "Falun Dafa este mareata”.

Intrebare: A strigat cuvintele "Falun Dafa este mareata” in timp ce ii taiau pieptul?

Martorul: Femeia a scos un "Ah” puternic exclamand "Falun Dafa este mareata”. Ea a mai spus: "Tu m-ai ucis pe mine, ca individ.” Cred ca asta a vrut sa insemne: "Ai ucis un individ ca mine. Puteti voi ucide cateva sute de milioane de oameni ca noi, pe care ii persecutati pentru convingerile lor drepte?” In acele momente, acel medic militar a ezitat. S-a uitat la mine, apoi la superiorul nostru din Politie. Superiorul a incuviintat, iar chirurgul a continuat sa-i taie venele …. Inima i-a fost scoasa prima, apoi au urmat rinichii. Cand i-au fost taiate venele cardiace, femeia a intrat in convulsii. Oribilul atinsese extremul. Pot imita vocea ei pentru dumneavoastra, cu toate ca nu cred ca o pot face prea bine. Suna sfasietor, apoi s-a auzit un ‚Ah’. Dupa care gura i-a ramas larg deschisa, iar ochii ii erau de asemenea larg deschisi. Ah …. nu mai vreau sa continui.”

[Anumite parti au fost omise]

Martorul: Femeia era profesoara instructoare la un liceu. Fiul ei ar trebui sa aiba aproape 12 ani acum. Sotul ei nu avea prea multa putere, cred ca era muncitor intr-o fabrica. Inainte de asta, femeia indurase umilinte chiar mai mari. Multi dintre politistii nostri sunt perversi. Folosisera clesti si alte echipamente, pe care nu stiu de unde le luasera, pentru a o molesta. Am asistat la toate acestea, le-am vazut cu ochii mei, dar regret ca nu am facut nici o fotografie. Femeia arata oarecum bine, era relativ frumoasa, asa ca politistii au violat-o. … Aceasta practica era deja larg raspandita.

Intrebare: Ati asistat la toate acestea in statia de politie unde erati repartizat?

Martorul: Nu, nu eram la statia de politie, ci intr-un centru de pregatire, localizat in curtea din spate a unui hotel. Politia inchiriase zece camere intr-o cladire mica. Ei n-ar fi facut nimic din toate aceste lucruri decat intr-o cladire mica.

Intrebare: Este vorba de o inchisoare neagra?

Martorul: Mai mult sau mai putin.

Intrebare: Atata timp cat este vorba de practicanti Falun Gong, erau acestia trimisi acolo?

Martorul: Da.

Intrebare: Sunt trimisi acolo, chiar inainte de a fi examinati?

Martorul: Oricum, noi politistii schimbam mereu locurile in urma unui preaviz dat cu scurt timp inainte.

[Anumite parti au fost omis]

Intrebare: Puteti sa dati o localizare in timp?

Martorul: 9 aprilie 2002.

Intrebare: 9 aprilie?

Martorul: Da, operatia a avut loc pe 9 aprilie, incepand cu orele cinci dupa amiaza si a durat trei ore. Pregatirile s-au desfasurat cu o luna inainte.

Intrebare: Ce vreti sa spuneti cu "s-au desfasurat cu o luna inainte”?

Martorul: Interogarile si torturile la care am supus-o au durat o luna.

[anumite parti au fost omise]

Intrebare: In procesul interogarii, pentru a scoate informatii de la ea, ati torturat-o o singura data, sau de mai multe ori?

Martorul: De multe ori. La acea vreme, Wang Lijun, care in ziua de azi este seful Biroului Public de Securitate din Chongqing ne daduse ordin cum ca "trebuie lichidati toti”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe