Matei Dobrovie, despre prezidenţialele din R. Moldova: Nu este vremea pentru orgolii mici, ci pentru unirea în jurul unui obiectiv comun

Matei Dobrovie, deputat PNL
Matei Dobrovie, deputat PNL (europalibera.org)

În contextul alegerilor prezidenţiale din Republica Moldova din 1 noiembrie, deputatul român Matei Dobrovie a menţionat că interesele naţionale ale statului trebuie să primeze în faţa ambiţiilor personale ale liderilor politici pro-europeni şi unionişti.

„Sper ca în turul doi al alegerilor prezidenţiale din 2020 toate forţele politice pro-europene şi unioniste din Republica Moldova să-l susţină pe contracandidatul (contracandidata) lui Igor Dodon şi să nu se lase demobilizaţi şi divizaţi, aşa cum s-a întâmplat la ultimele alegeri pentru funcţia de primar al Chişinăului”, se arată într-o postare a lui Dobrovie, pe pagina sa de Facebook.

Pentru Republica Moldova şi cetăţenii săi din toată lumea miza este crucială – continuarea apropierii de Uniunea Europeană şi de România sau abandonarea definitivă a parcursului european şi intrarea în sfera totală de influenţă a Rusiei, consideră acesta.

Mai mult decât atât, Dobrovie a ţinut să puncteze că opoziţia actuală a Republicii Moldova are toate argumentele pentru a-i convinge pe cetăţeni că este nevoie de o schimbare, subliniind că guvernarea Dodon-Chicu s-a dovedit una dezastruoasă în gestionarea pandemiei şi a economiei.

„Reformele în justiţie şi lupta anti-corupţie la care Republica Moldova s-a angajat prin Acordul de Asociere nu au fost implementate. Nivelul de trai al cetăţenilor nu a crescut. Politica externă promovată de Dodon a fost una de trădare a intereselor naţionale şi subordonare faţă de obiectivele Moscovei.

În plus, relaţiile Republicii Moldova cu UE sunt aproape îngheţate pentru că Bruxelles-ul nu doreşte să gireze activităţile preşedintelui – kuliok (pungă ) care îşi finanţează partidul cu banii negri ai mafiei. Nu este vremea pentru orgolii mici, ci pentru unirea în jurul unui obiectiv comun extrem de important”, a conchis parlamentarul român.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe