Matei Dobrovie: Din cauza oligarhului Plahotniuc, aspiraţia RM de integrare europeană se risipeşte pe zi ce trece

Matei Dobrovie
Matei Dobrovie (Epoch Times România)

Cu actuala Guvernare de la Chişinău, Republica Moldova a regresat cumplit din cauza oligarhului Vladimir Plahotniuc, consideră deputatul Partidului Naţional Liberal (PNL), Matei Dobrovie. Mai mult decât atât, potrivit acestuia, de la o ţară pro-europeană cu perspective frumoase de a se alătura României în Uniunea Europeană, Republica Moldova a ajuns să fie un stat capturat, iar aspiraţia de integrare europeană se risipeşte pe zi ce trece.

„UE vrea de la Guvernul de la Chişinău reformele în domeniul justiţiei pe care şi le-a asumat în 2014 atunci când a semnat Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană. Nu avem aceste reforme. Conform unui studiu privind implementarea Acordului de Asociere UE - Moldova publicat de Institutul pentru Politici şi Reforme Europene, până la sfârşitul anului 2018 nu se observă evoluţii importante, înregsitrându-se un progres redus în realizarea Acordului de Asociere R. Moldova – UE”, se arată într-o postare pe pagina de Facebook a parlamentarului român.

În contextul condamnării activistului Platformei DA, Gheorghe Petic, Dobrovie a specificat că ultimul raport al Departamentului de Stat al SUA despre situaţia din R. Moldova menţionează cum tortura în închisori, corupţia, justiţia selectivă şi detenţia arbitrară sunt de fapt cele mai grave probleme care pun în pericol drepturile şi libertăţile cetăţeneşti din Republica Moldova.

După ce susţinătorii lui Gheorghe Petic au scandat în faţa Judecătoriei Orhei, solicitând justiţie corectă, oamenii legii aflaţi prin mulţime au lansat gaze lacrimogene. Astfel, a punctat deputatul PNL, practicile româneşti de pe 10 august au fost preluate cu succes de oamenii lui Plahotniuc. „Pentru eşecul democraţiei în R. Moldova o mare parte din vină o poartă şi Guvernul PSD-ALDE care a girat un sistem oligarhic, corupt şu abuziv”, a conchis Matei Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe