Matei Dobrovie: Jocul perfid de-a pro-rusul şi vajnicul pro-european nu mai păcăleşte pe nimeni în Moldova

Matei Dobrovie, USR
Matei Dobrovie, USR (The Epoch Times România)

Venirea socialiştilor la putere după alegerile parlamentare din toamna acestui an - împiedicarea cărora ar fi fost prezentată constant de România ca fiind un obiectiv principal şi o linie roşie - este, în opinia deputatului USR, Matei Dobrovie, favorizată şi susţinută chiar de regimului Plahotniuc care este respins de cetăţeni şi care a reuşit să compromită ideea de integrare europeană.

”Prin lipsa reformelor în Justiţie, jaful miliardului, capturarea tuturor instituţiilor şi punerea poverii banilor furaţi pe umerii cetăţenilor, falşii auto-intitulaţi pro-europeni au făcut mai bine decât oricine jocul Rusiei”, scrie deputatul român, pe pagina sa de Facebook.

În opinia acestuia, alegerile pentru Primăria Chişinău au fost un test esenţial în perspectiva alegerilor parlamentare, primul tur demonstrând că, în ciuda ştirilor false, a manipulărilor din sondaje, a denigrărilor ordinare din presa aservită guvernării, a tacticii de divizare a voturilor dreptei prin candidaţii iepuraşi şi a fraudelor electorale, cetăţenii au ştiut să discearnă şi au zădărnicit planul ”oligarhului Plahotniuc” de a nu-l lăsa pe candidatul Platformei DA/PAS să intre în turul doi.

”Jocul perfid de-a pro-rusul care vrea să scoată ţara din Acordul de Asociere cu Uniunea Europeană şi s-o ducă către Rusia şi vajnicul pro-european care o salvează de acest pericol nu mai păcăleşte pe nimeni. O victorie a lui Andrei Năstase ar zgudui din temelii actualul sistem, iar valul de schimbare se va revărsa în toată Republica Moldova la alegerile parlamentare, ceea ce ei nu-şi pot permite”, a menţionat Dobrovie.

În contextul celor două vizite efectuate recent la Chişinău pentru a discuta despre ce poate face România în Moldova şi pentru a-i susţine pe actorii pozitivi ai schimbării - presa independentă, ONG-urile, partidele cu adevărat pro-europene şi anti-oligarhice -parlamentarul român a menţionat că toţi interlocutorii le-au transmis acelaşi mesaj, situaţia în Republica Moldova este dramatică.

”Dacă forţele modernizatoare şi democratice nu vor învinge la aceste alegeri, nu va mai exista masă critică pentru o schimbare în viitor. Şi mai mulţi tineri vor pleca, iar R. Moldova va ajunge într-o situaţie de criză economică şi chiar umanitară. În acest scenariu pesimist, situaţia din R. Moldova va afecta şi România provocând o instabilitate regională”, a specificat Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe