Matei Dobrovie: Majoritatea PSRM, ŞOR şi "Pentru Moldova" s-a format în încercarea disperată de a opri anticipatele

Ar fi o lipsă de responsabilitate din partea preşedintei Maia Sandu să dea guvernarea cuiva care a demonstrat că nu poate gestiona corect ţara, a afirmat fostul deputat român.
Matei Dobrovie, USR
Matei Dobrovie, USR (The Epoch Times România)

Ceea ce se întâmpla în ultima perioadă în instituţiile importante ale statului R. Moldova, Guvern şi Parlament, este o situaţie de blocaj totală, care e clar că nu poate fi rezolvată prea uşor, consideră fostul deputat român Matei Dobrovie. Mai mult decât atât, fostul parlamentar a specificat faptul că, din punct de vedere politic, preşedinta Maia Sandu a acţionat total corect.

„În ceea ce priveşte acest Parlament, într-adevăr, lucrurile nu au mers bine, s-a văzut foarte clar că s-au votat nişte legi care nu au nicio legătură cu problemele stringente ale cetăţenilor, fie că ne referim la pandemie, fie la gestionarea proastă a economiei de către Guvernul Chicu-Dodon, în schimb se votau legi privind limba rusă, statutul Găgăuziei, şi multe alte lucruri care nu erau în interesul cetăţeanului şi de priorităţile imediate”, a declarat Dobrovie, în cadrul emisiunii „Punctul pe Azi” de la TVR Moldova.

Totodată, acesta a ţinut să menţioneze că acuzaţiile pe care le aduce preşedinta Maia Sandu, la adresa unora dintre cei 54 de parlamentari care au semnat pentru Mariana Durleşteanu, sunt justificate, dat fiind faptul că unii dintre aceştia apar în diferite investigaţii, inclusiv în furtul miliardului etc.

„Poţi să vii cu nişte semnături, dar nu ştiu cât de credibile sunt, având în vedere că, într-adevăr, există fenomene absolut anormale precum Ilan Şor cercetat penal, fugit din ţară, bănuiesc că şi Şor semnează această majoritate formalizată.

Într-adevăr, ar fi o lipsă de responsabilitate din partea Maiei Sandu să dea guvernarea în mâinile unui Guvern care a demonstrat că nu poate să gestioneze corect afacerile ţării”, a menţionat fostul deputat de la Bucureşti.

Această procedură de convocare a alegerilor anticipate este într-adevăr una foarte dificilă, a punctat Dobrovie, întrucât acum s-a format o majoritate anti-anticipate.

De asemenea, parlamentarul a adăugat că această majoritate - care până acum era informală şi funcţiona fără a fi oficializată, formată din PSRM, ŞOR şi fantomatica platformă „Pentru Moldova” - s-a constituit în încercarea disperată de a opri anticipatele.

„Miza acestor oameni este existenţială, ei îşi riscă practic nu doar averile, ci şi libertatea, şi atunci evident că în încercarea de a-şi menţine poziţiile de putere şi privilegiile, evident că anticipatele trebuiesc oprite”, a concluzionat Matei Dobrovie.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe