Maurizio Sarri, antrenor principal la formaţia italiană Juventus Torino

Tehnicianul italian va fi numit vineri conducător principal de joc al grupării din Serie A, acesta urmând să semneze un angajament valabil trei de ani zile, potrivit presei din peninsulă.
Tehnicianul italian Maurizio Sarri.
Tehnicianul italian Maurizio Sarri. (Getty Images)

Presa sportivă din Italia a scris despre numirea lui Maurizio Sarri în funcţia de antrenor principal al echipei de fotbal Juventus Torino, clubul italian ajungând la un acord financiar cu actualul club al tehnicianului, Chelsea Londra.

Juve va vira în contul grupării londoneze suma de 3,5 milioane de euro, bani care vor fi folosiţi la rândul lor de Chelsea pentru a-l aduce pe banca tehnică pe Frank Lampard, fost jucător al formaţiei de pe Stamford Bridge care acum activează ca antrenor în liga secundă (Derby County).

Astfel, Maurizio Sarri (60 de ani) îl va urma la cârma 'Bătrânei Doamne' pe Massimiliano Allegri, acesta din urmă părăsind banca tehnică după o colaborare ce a durat cinci ani de zile.

Sarri, care şi-a adjudecat recent trofeul Europa League cu Chelsea, a mai antrenat în trecut pe Napoli (2015 şi 2018), cu care a terminat pe locul secund în campionatul italian, după Juventus.