Mazare: "Tatuca" Basescu nu va desemna premier dintr-o coalitie PSD-PNL

Primarul Constantei, Radu Mazare, a declarat, duminica seara, ca "tatuca" (Traian Basescu, n.r.) nu va desemna premier din coalitia PSD-PNL, iar alternativa data de coalitia PDL-PSD nu ar face decat sa-i dea sefului statului toate "armele" pe mana.

"Raman ferm pe pozitia exprimata anterior: nu este bine sa-i dam toate armele presedintelui Basescu si peste un an sa fie un singur om care sa detina toate parghiile puterii in Romania", a precizat Mazare.

El a aratat ca exista trei variante asupra carora se va vota luni in cadrul CExN: coalitie PSD-PNL, cu suspiciunea ca Traian Basecu nu va nominaliza un premier din cadrul acesteia; coalitie PSD-PNL in opozitie, cu suspiciunea ca PNL ar "trada" si ar "fugi" catre zona puterii ; PDL-PSD la guvernare, cu temerea ca seful statului va avea pe mana toate "armele".

"Variantele sunt cu PNL incercand sa formam Guvernul, dar stim bine ca tatuca nu va nominaliza pe cineva din aceasta coalitie. Ca atare ramane varianta cu PNL in opozitie daca nu tradeaza PNL dupa aia, dupa ce pica premierul - ca e foarte probabil, v-am zis ca nu sunt hotarati deloc, ba chiar sunt aproape convins ca la a doua votare ar fugi, ar pleca. Sau cu PDL la guvernare", a aratat Mazare.