Medic amendat pentru că a prescris Ivermectin împotriva COVID-19

Ivermectina pentru uz uman, folosită de peste 40 de ani pentru mai multe maladii, inclusiv paraziţi şi virusuri (Natasha Holt / The Epoch Times)
Zachary Stieber
18.05.2024

Un medic din statul Washington a fost amendat pentru că a prescris ivermectină împotriva COVID-19. De asemenea, el trebuie să urmeze cursuri de formare continuă, potrivit unor documente depuse recent.

Dr. Wei-Hsung Lin trebuie să plătească o amendă de 5.000 USD, potrivit unui ordin semnat de Comisia Medicală din Washington la 2 mai.

Ivermectina este aprobată de Administraţia americană pentru alimente şi medicamente pentru tratarea mai multor afecţiuni, inclusiv a viermilor paraziţi. Prescrierea de medicamente pentru utilizări neaprobate este obişnuită în Statele Unite, dar oficialii administraţiei au avertizat împotriva prescrierii şi utilizării ivermectinei ca tratament pentru COVID-19. Autorităţile de reglementare au indicat o bază de date de studii clinice, dintre care unele au constatat că ivermectina nu conferă un beneficiu împotriva COVID-19, iar altele au constatat că ivermectina este benefică împotriva bolii.

Dr. Lin, care a semnat, de asemenea, ordinul, a recunoscut că a prescris ivermectină la cinci persoane fără a detalia modul în care prescripţiile erau off-label, riscurile implicate şi tratamentele alternative.

Un pacient, o femeie în vârstă de 71 de ani, a fost testat pozitiv pentru COVID-19 la camera de urgenţă la 23 iunie 2021. Ea l-a văzut pe Dr. Lin în cadrul unei vizite de telemedicină în ziua următoare. Acesta i-a prescris 12 miligrame de ivermectină zilnic timp de cinci zile, după ce a declarat că un "corpus substanţial de literatură" a arătat că ivermectina este "eficientă ca terapie de o zi sau de cinci zile".

Femeia s-a întors la spital după ce a luat ivermectină timp de patru zile, dar nu a observat îmbunătăţiri. În cele din urmă a fost externată şi s-a recuperat.

Într-un alt caz, Dr. Lin a prescris ivermectină unui bărbat de 69 de ani pentru COVID-19. Dr. Lin a prescris ivermectină suplimentară deoarece soţia bărbatului avea, de asemenea, COVID-19. Nici soţul şi nici soţia nu au ajuns să ia ivermectina pentru că au intrat pe internet şi "au observat avertismentele privind ivermectina pentru COVID-19, precum şi posibilele efecte negative pentru cei cu afecţiuni cardiace", se arată în ordin.

Tratamentul doctorului Lin a fost "sub standardul de îngrijire", în parte pentru că nu a discutat tratamentele alternative, potrivit documentului. În document nu sunt enumerate alternative. În 2021, remdesivir-ul a fost principalul tratament aprobat de guvern pentru unii pacienţi COVID-19.

Autorităţile i-au reproşat, de asemenea, doctorului Lin că nu a discutat cu pacienţii săi despre vaccinurile COVID-19.

Potrivit ordinului, acţiunile doctorului Lin au constituit o conduită neprofesională, definită în legea statului ca fiind "orice act care implică turpitudine morală, necinste sau corupţie în legătură cu exercitarea profesiei persoanei, indiferent dacă actul constituie sau nu o infracţiune".

Ordinul îi interzice doctorului Lin să prescrie ivermectină off-label pacienţilor din statul Washington şi să prescrie orice medicament sau să ofere îngrijire pacienţilor fără a stabili mai întâi o relaţie medic-pacient.

De asemenea, i se cere să consulte site-urile web ale Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din SUA (CDC) şi UpToDate pentru a afla liniile directoare actuale privind COVID-19, să urmeze cursuri de educaţie medicală continuă privind prevenirea, tratarea şi gestionarea COVID-19 şi stabilirea unei relaţii medic-pacient şi să scrie două lucrări de cel puţin 1.000 de cuvinte în care să descrie ceea ce a învăţat de pe site-urile web şi de la cursuri.

Comisia sau persoana desemnată de aceasta va efectua, de asemenea, vizite anuale de conformitate, inclusiv examinarea unei selecţii aleatorii de dosare, şi spune că Dr. Lin trebuie să se prezinte în termen de 12 luni şi, ulterior, anual, la o dată şi într-un loc stabilite de comisie ca parte a supravegherii conformităţii.

Dr. Jane Orient, director executiv al Asociaţiei Medicilor şi Chirurgilor Americani, a declarat că aceste condiţii sunt "extrem de oneroase" şi necesită o muncă care ar "creşte enorm de mult povara practicii şi, probabil, ar scoate majoritatea medicilor din practică în totalitate".

"Ivermectina este un medicament extrem de sigur - mult mai sigur decât majoritatea medicamentelor pe care le prescriu medicii fără toate discuţiile despre "consimţământul informat" cerute aici", a declarat Dr. Orient pentru The Epoch Times într-un e-mail.

"În ceea ce priveşte informarea pacienţilor cu privire la alternative, motivele pentru care pacienţii apelau la acest medic erau probabil că nu existau alternative disponibile. Era 'izolaţi-vă şi mergeţi la Urgenţe dacă vă simţiţi mai rău'".

Ea a recomandat medicilor să evite statul Washington dacă pot.

Comisia medicală din Washington nu a răspuns la o anchetă.

Dr. Lin este angajat al clinicii Kadlec Regional Medical Center din Richland.

"După ce am fost informaţi despre o presupusă încălcare a legii de către unul dintre furnizorii noştri, am cooperat pe deplin cu Departamentul de Sănătate al statului Washington pe tot parcursul anchetei lor. În timp ce Kadlec nu recomandă sau nu permite ivermectina pentru prevenirea sau tratamentul COVID-19, respectăm drepturile pacienţilor şi medicilor de a discuta şi de a explora toate opţiunile de tratament disponibile, pe baza sănătăţii şi a situaţiilor medicale unice ale pacienţilor. Rămânem dedicaţi să oferim îngrijire de înaltă calitate pentru toţi pacienţii pe care îi deservim şi suntem încântaţi că această problemă a fost rezolvată", a declarat un purtător de cuvânt al Kadlec pentru The Epoch Times într-un e-mail.

Dacă Dr. Lin ar fi contestat acuzaţiile, comisia ar fi ascultat argumentele şi apoi ar fi luat o decizie, suspendându-i potenţial licenţa. Comisia s-a pronunţat deja împotriva mai multor medici care au prescris ivermectină pentru COVID-19, cel mai recent interzicându-i patologului Dr. Ryan Cole să practice medicina în stat timp de cinci ani.

"Dr. Lin a fost dispus să lupte până la capăt, dar când am analizat matricea risc-recompensă am considerat - şi el a considerat - că era în interesul său să meargă mai departe şi să ajungă la o înţelegere", a declarat pentru The Epoch Times Pete Serrano, un avocat de la Silent Majority Foundation care îl reprezintă pe Dr. Lin.

"Era pregătit să închidă un fel de capitol şi să îşi continue viaţa", a adăugat ulterior domnul Serrano.

Dr. Lin risca iniţial o amendă de 25.000 USD şi repercusiuni mai dure, dar negocierile privind înţelegerea au dus la reducerea unora dintre sancţiuni. El poate solicita încetarea ordinului peste trei ani.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor