Medic chirurg: Eliberaţi spitalele de pacienţii cu Covid! Trataţi-i în spitalele modulare care stau goale

.
. (Epoch Times România)

Medicul Victor Eşanu, preşedinte al Camerei Federative a Sindicatelor Medicilor din România şi angajat la Ambulatoriul de Boli Infecţioase din Cluj, cere „redeschiderea imediată a tuturor spitalelor” şi mutarea pacienţilor cu Covid-19 în spitale modulare, atrăgând atenţia că mulţi bolnavi au rămas fără asistenţă medicală în ultimele luni.

Nu în ultimul rând, medicul transmite că este nevoie de o reformă şi în Direcţiile de Sănătate Publică, DSP-urile arătându-se depăşite de situaţie în debutul pandemiei.

„E dramatic fiindcă cei mai mulţi bolnavi au rămas fără asistenţă medicală în ultimele luni. Nu era nimeni pregătit pentru această epidemie. Eu atrag atenţia doar că, dacă va fi un al doilea val, va trebui să găsim alte soluţii, să nu mai fim nevoiţi să lăsăm oameni cu cancere, cu infarct, cu accidente vasculare, fără asistenţă medicală. Apoi e nevoie de o reformă clară în Direcţiile de Sănătate Publică, fiindcă după debutul epidemiei în România, directorii şi mulţi epidemiologi din direcţii au dispărut în ceaţă, or ei trebuiau să fie în linia 1, să ne înveţe ce şi cum să facem, să ne îndrume, să ne organizeze secţiile, cum facem un circuit aici, cum facem pe dincolo. Trebuie pregătite cadre epidemiologice nu doar de formă, nu doar de prietenii şi amicii celor care conduc judeţele, ci chiar de oameni care se pricep la epidemiologie”, a declarat medicul, pentru G4Media.ro

Doctorul Eşanu a propus ca spitalele să fie eliberate de pacienţii cu Covid-19, aceştia putând fi trataţi în spitalele modulare pregătite pentru ei.

„S-au făcut spitale modulare, care sunt pregătite, unde erau aşteptate miile de persoane infectate, nu-i aşa? Ei bine, sunt goale. Acelea trebuiau să fie şi ar trebui să fie pentru Covid-19. Să fie duşi acolo pacienţii cu Covid, iar restul secţiilor, clinicilor, să reintre în normal şi să nu se mai întâmple niciodată ce s-a întâmplat.

Suntem asaltaţi de pacienţi şi trebuie revenit la un sistem sanitar normal. Oamenii susţin sistemul de sănătate cu banii lor şi au dreptul la tratamente şi au nevoie de tratamente. Prea mulţi pacienţi au avut de suferit, pacienţi cu nevoi urgente, cu boli cronice. Autorităţile s-au bâlbâit, au trimis ordine de eliberare a spitalelor în proporţie de 80%. "Apoi au spus: doctorul decide pe cine primeşte!". Ce să mai decid eu, când tu ai golit spitalul? Ordinul acela era destul de clar. Acum văd că nici nu mai recunosc şi o dau pe medici, că medicii ar fi trebuit să decidă”, a mai adăugat medicul.

Articolul integral poate fi citit aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură