Medic neurolog, reţinut de poliţişti. Este cercetat pentru distrugerea parţială a unei cafenele. Avea asupra sa o macetă

(Facebook / PolitiaCapitalei.RO)

Un medic neurolog din Bucureşti, aflat sub influenţa alcoolului combinat cu medicamente din categoria benzodiazepinelor, este cercetat pentru că a intrat de două ori într-o cafenea şi a tăiat cu o macetă cablul de internet şi un senzor de iluminat, iar ulterior a incendiat o încăpere. El a fost surprins de camerele de supraveghere, fiind plasat sub control judiciar, relatează Ziare.com.

Potrivit unui comunicat al Poliţei Capitalei, poliţiştii de la Secţia 1 au prins, duminică, în flagrant şi, ulterior, au reţinut un bărbat de 33 de ani faţă de care sunt efectuate cercetări într-un dosar penal de distrugere.

În fapt, la data menţionată, Secţia 1 Poliţie a fost sesizată, prin apel 112, de către o femeie, cu privire la faptul că, în jurul orei 01.00, a observat prin intermediul sistemului de supraveghere video că în interiorul unei cafenele din Sectorul 1 ar fi intrat o persoană, care ar fi secţionat cablul de furnizare a serviciilor de internet, precum şi cablul de alimentare aferent senzorului de iluminat, amplasate în exteriorul localului.

“Deplasându-se cu operativitate la faţa locului, poliţiştii au prins în flagrant, în dreptul uşii de acces a cafenelei, un bărbat, având asupra lui un obiect tăietor-înţepător, de aproximativ 55 cm”, se arată în comunicatul Poliţiei.

Suspectul a fost somat, însă acesta a încercat să fugă, moment în care a fost imobilizat de către poliţişti.

De asemenea, obiectul tăietor-înţepător pe care îl avea asupra lui a fost ridicat în vederea continuării cercetărilor.

Bănuitul, un bărbat în vârstă de 33 de ani, a fost condus la audieri, iar în urma extinderii cercetărilor, s-a stabilit că acesta ar mai fi săvârşit o infracţiune, în dauna aceluiaşi local.

“Probatoriul administrat a relevat faptul că, la data de 16 decembrie 2023, în jurul orei 22.00, prin forţarea uşii de acces, bărbatul ar fi pătruns în incinta cafenelei, moment în care ar fi incendiat camera de depozitare, fiind provocate distrugeri la nivelul pereţilor. De asemenea, au fost distruse mai multe bunuri, printre care şi obiecte electronice, prejudiciul fiind de aproximativ 7.000 de lei”, se mai arata in comunicat.

Barbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, faţă de acesta fiind dispusă ulterior măsura controlului judiciar, pentru 60 de zile.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Secţiei 1 Poliţie, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de distrugere.