Medvedev ameninţă Ucraina cu sistarea parţială a electricităţii

Premierul rus Dmitri Medvedev în Gorki, 2 noiembrie 2012
Premierul rus Dmitri Medvedev în Gorki, 2 noiembrie 2012 (ALEXANDER ASTAFYEV / AFP / Getty Images)

Rusia ar putea începe să restricţioneze alimentarea cu electricitate a Ucrainei dacă tăierile de curent din Crimeea vor continua, a declarat premierul rus, Dmitri Medvedev, într-un interviu publicat luni de presa rusă.

”Anumite părţi din Ucraina se confruntă de asemenea cu o penurie de electricitate şi primesc energie electrică din Rusia. Iar cel care a luat deciziile deloc înţelepte de a restricţiona alimentarea cu electricitate a Crimeei ar trebui să ştie că sunt posibile măsuri simetrice", a declarat Medvedev.

Crimeea primeşte o mare parte din serviciile utilitare de la Ucraina, inclusiv aproximativ 80% din consumul de electricitate al peninsulei.

Pe 31 august, presa rusă a relatat că alimentarea cu electricitatea din peninsulă a fost întreruptă timp de câteva ore în mai multe oraşe din zonă.

Potrivit autorităţilor din Crimeea, care cred că incidentul de pe 31 august a reprezentat un act de ”sabotaj”, Kievul reduce furnizarea de electricitate către peninsulă în fiecare seară.

Crimeea a fost ocupată de armata rusă în luna martie, iar anexarea peninsulei la Rusia, care s-a efectuat în urma unui referendum fraudulos, nu este recunoscut nici de occident, nici de Kiev.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe