Melamina gasita in legumele chineze

Cetatenii chinezi cumpara legume la un supermarket din Beijing, 12 iunie 2008.
Cetatenii chinezi cumpara legume la un supermarket din Beijing, 12 iunie 2008. (STR / AFP / Getty Images)

Pe langa melamina gasita in produsele lactate facute in China, s-a raportat ca acum contaminarea a fost de asemenea descoperita la legumele de pe cuprinsul tarii.

“Recent, expertii au investigat si au confirmat ca melamina a fost de asemenea gasita in laptuci, creson, rosii, ciuperci, cartofi si alte produse agricole. Exista 17 miligrame de melamina la kilogramul de ciuperci,” a raportat ziarul chinez Economics and Finance.

Raportul a sustinut de asemenea ca este o practica obisnuita sa adaugi melamina — o toxina chimica care contribuie la dezvoltarea profilului nutritiv al produselor alimentare — in hrana vitelor din China. De asemenea, s-a descoperit ca nitratul de sodiu si alte chimicale care provoaca cancerul au fost adaugate in procesul de productie.

Raportul a subliniat ca Organizatia ONU pentru Alimentatie si Agricultura (FAO) a avertizat in 2007 ca pesticidul ciromazin ar putea produce melamina cand incepe sa se descompuna.

“Alte componente gasite in alimentele chineze includ amoniac, silice, nitrat de potasiu, nitrat de sodiu, acid acetic glacial si altele. Nitratul de sodiu este o substanta carcinogena recunoscuta de comunitatea internationala,” a declarat raportul Finance.

Raportul a adaugat ca exista 1.500 de chimicale diferite care sunt folosite in general ca aditivi alimentari in China, si totusi doar 250 sunt permisi in curent de standardele nationale.

Sistemul chinez pentru siguranta alimentara a fost criticat puternic si tot mai multi sunt ingrijorati ca interesele industriei sunt mai protejate decat sanatatea publica.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe