Meleşcanu, autor al unei lucrări în favoarea confiscării de către comunism a "proprietăţii capitaliste"

Autorul unei lucrări în favoarea confiscării proprietăţilor, ministrul de Externe, Teodor Meleşcanu, se justifică: Nu am ştiut că legea naţionalizării a provocat tragedii.
Teodor Meleşcanu
Teodor Meleşcanu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Actualul şef al diplomaţiei româneşti, Teodor Meleşcanu, a apărat, în lucrarea sa de diplomă, redactată în 1966, necesitatea şi legalitatea confiscării de către comunism a "proprietăţii capitaliste", dezvăluie România Liberă.

Meleşcanu a încercat să minimalizeze, în lucrarea sa de diplomă "Probleme juridice privind naţionalizările efectuate în ţările socialiste", procesul confiscărilor comuniste, susţinând că "lucrarea se referă la chestiuni legate de procesul de naţionalizare şi face o evaluare a problemelor de natură juridică ridicate de acesta".

Argumentele din lucrarea de diplomă – notată cu nota zece - folosite în 1966 de Teodor Meleşcanu sunt luate din Marx, Engels, Gheorghe Gheorghiu-Dej, Lenin, Buletinul Oficial Comunist, diverse documente ale PCR sau ale Uniunii Sovietice.

În faţa jurnaliştilor, ministrul de Externe a argumentat că aceste nume fac parte din literatura de specialitate şi nu a putut să le ignore atunci când a abordat o asemenea temă.

Pentru a citi în continuare articolul intraţi aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne