Membri ai Congresului SUA se raliază pentru terminarea persecuţiei împotriva Falun Gong

Congresmanul Ileana Ros-Lehtinen (Florida), vorbeşte publicului la mitingul "Apel pentru încetarea persecuţiei împotriva Falun Gong în China", la Capitoliului Statelor Unite în Washington, DC, la 18 iulie.
Congresmanul Ileana Ros-Lehtinen (Florida), vorbeşte publicului la mitingul "Apel pentru încetarea persecuţiei împotriva Falun Gong în China", la Capitoliului Statelor Unite în Washington, DC, la 18 iulie. (Edward Dai / Epoch Times)

Într-o zi caniculară cu o temperatură de peste 35 de grade, membri ai Congresului, reprezentanţi ai organizaţiilor de drepturile omului şi ai mai multor crezuri s-au strâns pe gazonul din faţa Capitolului şi au vorbit cu tărie cerând încheierea persecuţiei Falun Gong în China. Campania Partidului Comunist Chinez de a elimina această disciplină spirituală a început acum 14 ani, pe 20 iulie 1999.

„Aceşti huligani comunişti au un interes special pentru a reprima practicanţii Falun Gong care urmăresc valorile adevărului, compasiunii şi toleranţei’, care sunt în antiteză cu valorile pe care le au liderii chinezi”, a declarat membrul Congresului Ileana Ros-Lehtinen (R-Fla.) în discursul ţinut la întrunire.

Pe 27 iunie, Ros-Lehtinen şi congresmanul Robert Andrews (D-N.J) au făcut cunoscută Rezoluţia 281, care face apel ca Republica Populară Chineză să înceteze recoltarea de organe de la prizonierii de conştiinţă, majoritatea lor fiind practicanţi Falun Gong.

Andrews şi-a exprimat speranţa într-o scrisoare citită la întrunire, că această rezoluţie bipartizană va expune atrocităţile ce au loc în China şi va provoca o presiune internaţională pentru a pune capăt persecuţiei.

Congresmanul Ted Poe (R-Texas) a spus că niciun guvern nu ar trebui să folosească violenţa împotriva unei mişcări pentru a schimba crezurile membrilor acesteia. „E greşit. E imoral.”

Punctul de vedere al lui Poe a rezonat cu Kelley McLean, reprezentant al Jubilee Campania Jubiliară a SUA, o organizaţie de susţinere a drepturilor omului şi a libertăţilor minorităţilor etnice şi religioase din întreaga lume.

McLean a descris lagărele de „Reeducare prin Muncă” pentru membri Falun Gong şi creştini, unde „forme oribile de tortură” sunt folosite „pentru a se dezice de crezul lor”. „Această coerciţie este dezgustătoare”, a spus ea.

‚Grup malefic’

Suzanne Scholte, preşedinte al Defense Forumul Foundaţiei Apărării, o organizaţie non-profit care ţine în mod regulat forumuri pentru cadrele din Congres despre apărare şi probleme de drepturile omului, a dat un exemplu în legătură cu această constrângere.

Scholte a vorbit în mod emoţionant despre torturarea practicantei Falun Gong, Wang Chunying, care a fost ţinută timp de peste cinci ani în rău-famatul lagăr de muncă pentru femei Masanjia şi la un moment dat a fost încătuşată între două paturi etajate timp de 16 ore. Ea a spus că poliţia i-a sporit durerea îndepărtând paturile unul de altul şi strângând cătuşele, care deja ajunseseră la os.

„Ca un creştin, sunt impresionată în mod deosebit de hotărârea voastră de a răspunde crimelor oribile ce sunt comise împotriva voastră prin mijloace paşnice şi partizanat constant”, a spus Scholte.

Li Dayong, directorul general al Centrului Global de Demisionare din PCC, a afirmat că Nouă Comentarii despre Partidul Comunist au dezvăluit adevărata natură a PCC şi faptul că înşeală oamenii. Cele Nouă Comentarii reprezintă o serie de editoriale publicate de Epoch Times, prezentate în toamna anului 2004 şi publicate apoi sub formă de carte.

Datorită celor Nouă Comentarii s-a declanşat mişcarea de a renunţa, de a se retrage sau de a părăsi PCC sau organizaţiile sale afiliate în China, toate acestea fiind înregistrate de Centerul Global.

„Acum ştim că PCC nu este o organizaţie normală. Este un grup malefic împotriva omenirii.” Li a spus că PCC înşeală lumea în ce priveşte intenţiile sale folosind fraze speciale cum ar fi „ascensiune paşnică” şi „fără a interveni în afacerile interne ale altei ţari”.

Li a anunţat că numărul oamenilor care au părăsit PCC sau organizaţiile afiliate PCC a ajuns la 142 de milioane.

Rong Yi, preşedinte al Centrului Global de Demisionare din PCC, a luat cuvântul, de asemenea. Mulţimea a aplaudat când le-a oferit certificate pentru renunţarea la PCC la 19 oameni care au venit pe podium.

Răsplată

Organizaţia Mondială pentru Investigarea Persecuţiei împotriva Falun Gong (WOIPFG) a consemnat numele şi faptele indivizilor responsabili de crime împotriva drepturilor omului în China.

Zhiuyan Wang, purtătorul de cuvânt al organizaţiei, a spus că în martie WOIPFG a publicat a 6-a actualizare a „organizaţiilor şi indivizilor care sunt suspectaţi că au participat în persecutarea Falun Gong”.

„Mulţi oficiali ai PCC ale căror nume sunt pe listă au contactat WOIPFG pentru a furniza mai multe informaţii, în schimbul scoaterii numelor lor de pe listă”, a spus Wang.

El a adăugat ca şi-au recunoscut greşelile şi au fost de acord să ajute în secret investigaţia pentru a primi o pedeapsă mai mică în orice acţiune ulterioară în care va răspunde pentru crimele comise în timpul persecuţiei.

Wang a comparat abuzurile drepturilor omului comise de PCC cu cele comise de al Treilea Reich şi a spus că comportamentul violent şi distructiv al Partidului este o provocare pentru restul lumii.

Congresmanul Poe şi-a exprimat speranţa că voinţa victimelor PCC va servi ca o mărturie a crimelor acestuia.

„ După părerea mea guvernul comunist are pe mâini sângele nevinovaţilor”, a spus Poe. „Dar să vă mai spun ceva. Aceşti oameni [care au fost persecutaţi până la moarte] — vorbesc din mormânt despre ce s-a întâmplat.”

Comerţul pus deasupra drepturilor omului

Vorbitorii au afirmat că dorinţa de a promova comerţul cu China a încetinit reacţiile Guvernului SUA în ce priveşte abuzurile drepturilor omului, şi cum oamenii din Statele Unite au fost de acord să accepte bunuri ieftine din China fără să ia în considerare suferinţele oamenilor.

„Într-o ţară ca a noastră, unde oamenii sunt bucuroşi să cumpere decoraţiuni pentru Crăciun făcute în lagăre de muncă, în loc să plătească mai mult pentru cele făcute de oameni liberi, procesul de schimbare devine foarte dificil în China”, a spus William Murray, preşedinte al Coaliţiei pentru Libertăţi Religioase.

El a adăugat că puterile politice din Congres nu sunt dornice să facă nimic ce ar putea dăuna relaţiilor cu cel mai mare partener comercial al SUA, China.

Greg Autry, co-autor (alături de Peter Navarro) al cărţii "China ucide", a spus că este greşit să vinzi bunuri făcute de practicanţi Falun Gong şi alţii care sunt practic sclavi în închisoare şi a examinat consecinţele deciziilor luate de marile companii de a investi în China.

„Directorii corporaţiilor mari şi bogate cred că acţionează în interesul acţionarilor când trimit investiţii de capital în China”, a spus Autry. „Ceea ce rezultă din aceasta, este susţinerea regimului din China şi legitimarea totalitarismului în întreaga lume.”

T. Kumar, director la Amnesty Internaţional SUA, a spus că nu există niciun motiv pentru a trimite oameni paşnici în lagăre de muncă. El a făcut un apel către Statele Unite la Dialogul despre Drepturile Omului cu China, să plaseze persecuţia împotriva Falun Gong în topul agendei sale.

Deputaţii şi senatorii vorbesc deschis

Mai mulţi senatori americani au făcut declaraţii ferme în scrisori la manifestaţie. Senatorul Tom Coburn, MD (R-Okla.) a scris că poziţia regimului Chinez împotriva „practicii paşnice Falun Gong” încalcă drepturile fundamentale ale omului. „Asuprirea aderenţilor paşnici ai Falun Gong este un semn clar că abuzuri împotriva drepturilor omului sunt omniprezente în China.”

Alţi senatori ai SUA care au trimis scrisori sunt Ron Johnson (R-Wisc.), Roy Blunt (R-Mo.), şi Pat Toomey (R-Pa.). Jenipher M. Camino Gonzalez, corespondent legislativ pentru senatorul Robert Menendez (D-N.J.), a vorbit la întrunire exprimând sprijinul din partea senatorului.

Deputaţii Tom Petri (R-Wis.), Zoe Lofgren (D-Calif.), Rush Holt (D-N.J.), Randy Neuegebauer (R-Texas), Rob Bishop (R-Utah), Reid Ribble (R-Wis.) Doug LaMalfa (R-Calif.) şi Paul Tonko (D-N.Y.) au trimis, de asemenea, scrisori.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe