Membru în Comisia SRI: Decizia CCR serveşte interesele infractorilor precum Dragnea şi Nuţu Cămătaru

Deputatul Lucian Stanciu Viziteu, membru în Comisia SRI, susţine că decizia Curţii Constituţionale privind protocoalele secrete serveşte "interesele infractorilor precum Liviu Dragnea şi Nuţu Cămătaru şi nu majorităţii oneste a poporului român".
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar
Palatul Cotroceni, depunere jurământ, noii membri ai CCR. În imagine,  Valer Dorneanu Mona Pivniceru şi Daniel Morar (Epoch Times România)

Decizia Curţii Constituţionale răstoarnă întreaga arhitectură a sistemului judiciar din România, deoarece Curtea s-a transformat singură într-o supra-instanţă juridică care anulează decizii definitive ale Curţii de Apel Bucureşti, a transmis miercuri, în cadrul unui comunicat de presă, liderul USR, Lucian Stanciu Viziteu.

Viziteu arată că decizia Curţii Constituţionale "aruncă în aer" munca de ani de zile a procurorilor, judecătorilor şi lucrătorilor din Serviciul Român de Informaţii care au pus în aplicare mandate de ascultare sau care au colaborat la dosare de corupţie.

"Decizia Curţii prin care corupţia a fost eliminată de pe lista ameninţărilor la adresa securităţii naţionale reprezintă un sprijin direct pentru zeci de persoane condamnate definitiv pentru corupţie sau care au procese în derulare. Prin această decizie, penalii din PSD au obţinut două victorii. În primul rând, afectează în mod direct procesele în derulare. În al doilea rând, se vor folosi de această decizie pentru a justifica amnistia şi graţierea faptelor de corupţie, fiind vizată direct condamnarea lui Dragnea în dosarul Referendumul. De altfel, chiar şi decizia asupra protocolului din 2016 despre care ştim că nu a fost pus niciodată în aplicare demonstrează caracterul politic şi nicidecum juridic al deciziei Curţii. Este evident că decizia va fi folosită de ministrul Toader pentru a continua asaltul la Procurorul General al României", a declarat Viziteu.

În concluzie, deputatul a avertizat că decizia de astăzi "aruncă în aer lupta împotriva corupţiei în România" şi ne arată încă o dată că majoritatea din Curtea Constituţională acţionează "ca un scut pentru politicienii penali care i-au nominalizat în acele funcţii".

Reamintim că CCR a admis, cu majoritate de voturi, sesizarea înaintată de Camera Deputaţilor, via Florin Iordache, privind protocoalele semnate de SRI şi Parchetul General în 2009 şi 2016. Încă nu este clar care va fi efectul deciziei, însă vor fi afectate cel mai probabil sute de dosare penale. Detalii aici.