"Meritocraţie": Viorica Dăncilă a numit în funcţia de subsecretar de stat... un şofer

Gabriel Costache
Gabriel Costache (Facebook)

Premierul Viorica Dăncilă l-a numit pe Gabriel Costache în funcţia de vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Formarea Profesională Iniţială în Sistem Dual. Potrivit Adevărul, Costache ar fi devenit subsecretar de stat din nimic, singura „calitate” ce îl recomandă pentru o astfel de funcţie constând în proptelele de partid.

Astfel, ascensiunea politică a lui Costache este strâns legată de PES Activist, pepiniera de cadre a PSD, o organizaţie condusă de Victor Negrescu, fost ministru pentru Afaceri Europene care a demisionat din Guvern anul trecut la presiunea lui Dragnea.

Costache a fost numit consilierul fostului ministru Negrescu, dar, potrivit publicaţiei citate, deţinea această funcţie doar pe hârtie, căci în realitate ar fi avut rolul de şofer al ministrului.

„Practic, îi căra geanta ministrului, îi ţinea telefonul, un fel de secretar personal, dacă vreţi să fiu elegant. De cele mai multe ori era şoferul lui Negrescu. Îi conducea maşina, Dusterul. Vă poate confirma oricine din MAE”, au declarat surse politice.

Fapt este că după ce Negrescu a demisionat din Guvern, pe Costache l-a pălit din nou norocul, căci partidul i-a găsit o nouă funcţie bine retribuită la Ministerul Dezvoltării, unde avea să ocupe funcţia de consilier.

„Nu făcea nimic concret, dar ţinea să apară în toată pozele la fiecare eveniment organizat de minister. E un habarnist fără chef de muncă”, au declarat surse din Ministerul Dezvoltării.

Articolul complet aici.